Zabıta Denetimlerini Sürdürüyor

Zabıta Denetimlerini Sürdürüyor

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Koronavirüs ile mücadele kapsamında denetim çalışmalarına devam ediyor.

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Koronavirüs ile mücadele kapsamında denetim çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde market, bakkal ve şarküterilerde gıda denetimi gerçekleştirdi.

Başkan Çimen, halkın refah, huzur ve sağlığı için Zabıta Müdürlüğü olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerimizce rutin olarak yapılan denetimlerde son günlerde gündemde olan bazı ürünlerde ki haksız fiyat artışları başta olmak üzere Covid 19 tedbirleri kapsamında genel temizlik, hijyen kuralları, etiket ve tarife fiyatları, gramaj kontrolleri ve ürünlerin son tüketim tarihleri gibi birçok konular titizlikle kontrol ediliyor” dedi.

Çimen, market, bakkal ve şarküterilerde sürekli olarak denetim yaptıklarını kaydederek, “Son günlerde sıkça gündeme gelen bazı ürünlerdeki haksız fiyat artışları ile ilgili olarak ürünlerin öncelikle satış fiyatlarını kayıt altına alıyoruz ve akabinde ise ürünün alış faturalarını kontrol ediyoruz. Eğer alış faturası ve satış fiyatı arasında ciddi oranda fark var ise bu durum fotoğraflandırılarak tutanağa işleniyor. Tutulan tutanaklar ise gerekli cezai işlemlerin uygulanması için Ticaret Bakanlığına bildirilmek üzere Ticaret İl Müdürlüğüne gönderiyoruz. Buradaki fiyatları değerlendiren ilgili Bakanlık yetkilileri işletmelere gerekli cezai müeyyideleri uyguluyor ve bu satıcıları da halka ifşa ediyor. Diğer konularda ki eksikliklerin tespitinde ise bazı eksikliklerin giderilmesi konusunda süre veriyoruz. Bu eksikliklerin giderilmediğinde veya bazı durumlarda ise cezai mueyyideler tarafımızca direk uygulanıyor” diye konuştu.

Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan da, Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Tüketici Hakları Zabıta Amirliği birimi oluşturulduğunu ifade ederek, “Halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına 2020 yılında Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen'in talimatları ve olurları doğrultusunda Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde Tüketici Hakları Zabıta Amirliği birimi oluşturulmuş ve çalışmalarına hemen başlamıştır. 2020 yılında Tüketici Hakları Zabıta Amirliğimiz ekiplerince şehir merkezinde toplamda 2 bin 985 adet denetim yapılmış ve olumsuzluk tespit edilen 35 adet işletmeye ilgili olumsuzlukların giderilmesi için çeşitli süreler verilmiştir. Verilen süreler sonunda ise olumsuzluklarını gidermeyen 27 adet işletmeye de cezai müeyyideler uygulanmıştır. Yaklaşık 200 adet satıcı ve alıcı arasında ki sorun ise ekiplerimizin gerekli bilgilendirmeleri sonucu idari işlemler başlatılmadan çözüme kavuşturulmuştur. Tüketici Hakları Zabıta Amirliğimizin hizmetleri arasında öncelikli olarak Satıcı ve Alıcı arasından yaşanabilecek çeşitli olumsuzluklarda gerekli bilgilendirme ve işlemler yapılmaktadır. Bazı satıcılarımız iyi niyetli ancak farkında olmadan kendileri dahi hata yapabiliyor. Satıcı ve alıcının hukuki hakları aktarılınca konu büyük oranda idari işlemler başlatılmadan çözümü kavuşuyor ve her iki tarafta sonuçtan memnun kalarak bizlere teşekkür ediyor. Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen'in de bizlere verdiği talimat gereği amacımız ‘cezalandırıcı değil çözüm odaklı bir hizmet sunmak’ olduğundan halkımızın memnuniyeti bizleri de ayrıca memnun ediyor. Son olarak belirtmek isterim ki halkımızın tüm sorunlarında bizlere Alo 153 Beyaz Masa telefonundan her zaman ulaşabilirler. Ayrıca vatandaşlarımız fahiş fiyatlı olduğunu düşündüğü ürünlerde raf üzerindeki etiketleri ile alınan fişlerin fotoğraf veya videolarının çekilip Zabıta Müdürlüğümüze bağlı Tüketici Hakları Zabıta Amirliğimize, Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerine yada Ticaret Bakanlığının Haksız Fiyat Artışı Bildirimi (HFA-Bildirim) mobil uygulaması üzerinden bildirimde bulunmalarını istiyoruz” dedi.