GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI.

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI.

Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında boşalan cadde, sokak ve meydanlarda yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı.

Belediye Veteriner işleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yılbaşından başlayarak 3 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağında yiyecek bulmakta zorluk yaşayan sokak hayvanları için belirli noktalara yem bıraktı. Soğuk kış aylarında ve pandemi dönemindeki kısıtlamalardan dolayı sahipsiz hayvanları yalnız bırakmadı. Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara mama ve yem takviyesi yaptı.

Özellikle içinde bulunduğumuz bu süreçte alınan tedbirler doğrultusunda beslenme olanakları azalan sokak hayvanları için düzenli olarak yemleme çalışması yapan Veteriner İşleri ekipleri, küçük dostlarımız için belirli noktalarda bulunan besleme ünitelerini sürekli kontrol ederek, eksilen mamaları doldurdu. Hasta, yaşlı ve hamile sokak hayvanları Gümüşhane Belediyesi Hayvan Barınağına götürülerek bakım, tedavileri ve aşıları veteriner hekimler tarafından yapıldı.

Yetkililer, özellikle kış nedeniyle ve sokağa çıkma kısıtlamasında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların karınlarını doyurdukları için mutlu olduklarını belirtti.