Gümüşhane’de su sayaçları “akıllı sayaç” olacak

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2021 yılı itibariyle il genelinde tüm su sayaçlarının akıllı sayaçlarla değiştirileceğini ve yeni bir döneme girileceğini söyledi.

Başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında Gümüşhane Belediyesi olarak kartlı su sayacı sistemine geçeceklerini kaydeden Başkan Çimen, “Son teknoloji olan kartlı su sayaçlarının teknik şartnamesi bitmek üzere. İnşallah 2021 yılında kartlı su sayacı dönemimiz olacak. Sayaçları biz vereceğiz vatandaşlarımıza. Kontörlü ve kartlı olacak. Suyu kesildiği anda kontörünü yükleyip suyunu açabilecek. Akıllı sayaçları 1 yıldır araştırıyoruz. Çevre illerde de bu uygulama var. Dolum merkezi cep telefonu olacak. Gümüşhane kartıyla otobüse binilecek, sayacına kontör yükleyecek” diye konuştu.