Başkan Çimen’den ikametgah çağrısı

Başkan Çimen’den ikametgah çağrısı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, daha iyi şartlarda yaşamak isteyen, modern kent isteyen ve daha iyi hizmet isteyen tüm vatandaşların ikametlerini Gümüşhane’ye almalarını istedi.

Gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında ikametgah konusundaki bir soruyu cevaplandıran Başkan Çimen, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını, yaşadıkları yere ikametlerini almalarını istedi.

"Gümüşhane’deki nüfus 40 bin değil en az 60-70 bin"

Gümüşhane kent merkezinde yaşayıp ikametgahının başka beldede, köyde, ilçede olmasının hiçbir katkı sağlamadığını ifade eden Başkan Çimen, “Ama şehirde olduğu zaman biz buradaki o nüfusa karşı iller bankasından payımızı alıyoruz. Bu paylarımız şuanda çok düşük. Yaklaşık 17 bin resmi abonemiz var. Bunu 3-4’le çarpın. Gümüşhane’deki nüfus 40 bin değil en az 60-70 bin. Ama vatandaşlarımız burada yaşıyor ikametgahı köyde. Vatandaşlık bilinciyle buraya alınması lazım. Bu işi ekonomik olarak vatandaşımıza bildireceğiz. Avantajlar sağlanacak. Gümüşhane kartı her yerde kullanacak. Tarifelerde ikamet şartını koyabiliriz. Külfetini biz çekiyoruz, mükafatını başka belde, köyler alıyor. Vatandaşlarımızdan bu hassasiyeti istiyoruz. Ellerini vicdanlarına koysunlar” dedi.

"Yaklaşık 2 milyona yakın paramız bu yüzden gelmiyor"

Bu şehirde daha iyi şartlarda yaşamak isteyen, modern kent isteyen ve her istediğini bu kentte bulmak ve daha iyi hizmet almak isteyen vatandaşların ikametlerini yaşadığı yere almaları gerektiğini aktaran Başkan Çimen “Gümüşhane’de yaşayan insanlar başka yerde kaydolmasınlar. Bu değişiklik e-devlet üzerinden de alabilirler. Biz diyoruz ki bu konuda duyarlı olun. Bu bir vatandaşlık görevi. Bunun mükafatını 2021 yılında Gümüşhane kartıyla vatandaşımıza yansıtacağız. Aralık ayında savaş halindeki ikamet çalışması doğru değil. Bu konuda da İçişleri Bakanımıza bilgi notu vererek tecrübelerimizi aktardık. İnşallah devletimiz de bir yasal düzenleme yapar. Bu konuda da çalışmalar olduğunu biliyorum. İller Bankasının tahakkuku 40 bine göre geliyor ama bu şehirde 60 bin kişi yaşıyor. Yaklaşık 2 milyona yakın paramız bu yüzden gelmiyor. Öyle olunca yatırımlarımız yavaşlıyor. Vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyorum ve yaşadıkları yere sahip olsunlar diyorum. Onların tüm hizmetlerini Gümüşhane Belediyesi olarak biz görüyoruz” diye konuştu.