Başkan Çimen'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kalbimizdeki yeri hiçbir zaman dolmayacaktır.

Başkan Çimen, Atatürk'ün bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biri olduğunu belirterek, "1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. 10 Kasım 1938 yılında aramızdan bedenen ayrılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve eserleri ile bu topraklarda yaşadığını ve ebediyen de yaşayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında şükran ve saygıyla yâd ediyoruz" dedi.

Atatürk'ün, tarihe ve insanlığa örnek olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti;

Başkan Çimen, “Milletimiz tüm fertleriyle topyekûn bir mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştıran Atatürk'ün, milletten aldığı güçle büyük başarılara imza atarak dünya tarihinde saygın bir yer edindi. Geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle, daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizler de bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları yılmadan, yorulmadan hayata geçiriyoruz. Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte, milli iradenin hâkimiyetini, adaletin tesisini, insan hak ve özgürlüklerinin muhafazasını ve çoğulcu demokratik prensiplerin eksiksiz uygulanmasını ülkemiz için hedef gösteren Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi bu idealler etrafında birleştirmiştir. Atatürk, doğunun dinamikleri ile batının dengelerini çatışmadan uzak, barışçı bir üslupla harmanlayarak, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesini, değişim ve dönüşümünü sağlamıştır. Tüm dünyanın takdirine mahzar olmuş bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamalı, milli irade aşığı bir şahsiyet, bir insan olarak gençlerimize ve çocuklarımıza anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kuruluşunda yaşanan zorlukları ve verilen eşsiz mücadeleyi unutmadan,  unutturmadan, birlik ve beraberlik içinde yeni nesillere aktarmalıyız. Kalbimizdeki yeri hiçbir zaman dolmayacaktır. Vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum" dedi.