Belediye Başkanı Ercan Çimen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutladı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Milletin inançlarının, kültürlerinin ve tarihinin buluşma noktası olan Türkiye'de, tüm halkımızın Cumhuriyet'e sahip çıkmasının öneminin altını çizerek, 29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetin 97. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Milletin inançlarının, kültürlerinin ve tarihinin buluşma noktası olan Türkiye'de,  tüm halkımızın Cumhuriyet'e sahip çıkmasının öneminin altını çizerek, 29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetin 97. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Başkan Çimen; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan ederek Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık iradesini tüm cihana kabul ettirmiştir. Cumhuriyetimizin 97 yıllık tarihi, bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şart altında korumaya andiçmiş bir milletin bu uğurda yapmış olduğu fedakâr mücadelenin tarihidir. Şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu topraklar üzerinde hür ve başı dik olarak yaşama bahtiyarlığına sahip bir milletin fertleri olarak, atalarımızın bizlere emaneti olan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, ülkemizi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek ve gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak için el ve gönül birliği ile fedakârca çalışmak bizlere bu güzel vatanı armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzun gereğidir” dedi.

“Milli iradeye her zamankinden daha çok sahip çıkma devri”

Başkan Çimen; “Cumhuriyet, halkın kendisini yönetmesinin adı, bu milletin kahramanlık destanının sembolü; egemenliğinin kaynağını tarihe dayandıran anlayışın ürünüdür. Esarete, dayatmaya, baskıya boyun eğmeyen milletimizin, başka hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğinin yeminidir. 15 Temmuz ve nice elim olayda bir kez daha gördüğümüz gibi, o yemine bağlılık bu milletin kırmızı çizgisidir. ‘Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet’ ilkesi, birlik beraberliğinin teminidir. Bugün bu yeminin üzerinden geçen zaman bir asra yaklaşırken yaşananlar gösteriyor ki devir, milli iradeye her zamankinden daha çok sahip çıkma; aziz milletimizin bütünlüğünü, tarihimizden aldığımız güvenle muhafaza etme devridir.

Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan savunması için canlarını vermiş şehirlerimizi rahmet ve minnetle; kahraman gazilerimizi şükranla anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.