BAŞKAN ÇİMEN'İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yayımladığı mesajı ile tüm islam aleminin Mevlid kandilini kutladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yayımladığı mesajı ile tüm İslam aleminin Mevlid kandilini kutladı.

Mevlid Kandili, Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir olduğuna dikkat çeken Başkan Çimen; “Mevlid Kandili, Hz. Muhammed'i ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı, layıkıyla anlamak için önemli bir vesiledir. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili, hayatımızda vazgeçilmez günlerin en başında geliyor. Sevgili Peygamberimizin hayata gelmesiyle birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. Bütün Müslümanlar için her zaman örnek olmuştur. Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Hz. Muhammed'in, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden olduğunu belirttiği mesajında, "O’nun rehberliğinde insanlar aydınlanmaya, kötülükler iyiliğe dönüşmeye başladı. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandil’inin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.