Eski Belediye Başkanımız Mustafa Canlı son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul’da Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gümüşhane Eski Belediye Başkanı, Gümüşhane 25. Dönem Milletvekili ve son olarak İstanbul İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapan Mustafa Canlı, memleketi Gümüşhane’de Belediye önünde düzenlenen törenin ardından binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Gümüşhane’de 3 dönem üst üste Belediye Başkanlığı ve 25.dönem Milletvekilliği yapan Canlı’ nın Belediye önünde düzenlenen törende özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende babası Temel, eşi Müzeyyen, çocukları Ebru, Elif, Yunus Emre Canlı ve sevenleri hazır bulundu.

Törende konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Gümüşhane’nin 3 dönem Belediye Başkanlığını yapan, 25.dönem Milletvekili olarak görev yapan ve en son İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürlüğünü yapan Mustafa Canlı ağabeyimizin vefatı bizi derinden üzdü. Uzaktan ve yakından buraya gelenler, İstanbul’daki mesai arkadaşları, tüm hemşehrilerimiz bu acımıza paydaş olduğunuz için hepinize en kalbi şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

“Mustafa Canlı bu şehrin yetiştirdiği önemli kişilerden birisiydi”

Canlı’ nın Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli kişilerden birisi olduğunu dile getiren Çimen, “Mustafa ağabeyimiz iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir arkadaştı. Mustafa Bey gönüllerimize hep taht kurdu. Taraflı, tarafsız herkesin ağabeyi, kardeşi oldu. Gümüşhane’nin 19.Belediye Başkanı oydu. 20.Belediye Başkanı da benim. Milletvekili seçildiğinde TBMM’de ziyaretine gittim. Onda küskünlük dargınlık yalnızca bir akşam sürerdi. Onun en kötü sözü “Hey vicdansız” derdi. Ben bütün haklarımı helal ediyorum” diye konuştu.

“Gümüşhane büyük bir değerini kaybetmiştir”

Gümüşhane Belediyesi olarak Mustafa Canlı’ nın adını şehrin güzel yerlerinde onurlandıracaklarını kaydeden Çimen, “Bunu önümüzdeki hafta Belediye Meclisinde onun kararını alacağız. Kaybımız, acımız çok büyük. Rabbim yakınlarına, ailesine, eşine, çocuklarına sabırlar versin. Gümüşhane’mizin başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun, ruhu şad olsun. Bizler ona hakkımızı helal ediyoruz. Sizler de helal edin. Gümüşhane büyük bir değerini kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

Önceki dönemlerde Belediye Meclisinde birlikte görev yaptığı Mehmet Devran’ın yaptırdığı duanın ardından Canlı’ nın Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Kemaliye Camii avlusuna getirildi.

İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Canlı, gözyaşları içerisinde Emirler Mezarlığında toprağa verildi.

Bir süredir yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım servisinde tedavi gören ve önceki gün hayatını kaybeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı, 58 yaşında evli ve 3 çocuk babası idi.