BAŞKAN ÇİMEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ÇİMEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olarak her yıl 19 Eylül’ün “Gaziler Günü” olarak kutlandığını belirten Başkan Çimen “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır” dedi.

Başkan Çimen, “Şehadetle birlikte ‘gazilik’ de bu toprakların en temel değeridir, yaşam nefesidir; vatan savunmasının ruhunu oluşturmaktadır. Yüce bir iman ve inanç barındıran bu duygu her zaman canlılığını korumaktadır. Huzur ve güvenlik içinde yaşadığımız, her karışında ecdadımızın yazdığı kahramanlık destanlarının izini taşıyan cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin şanlı mücadelesi sayesinde bizlere miras kalmıştır. Milletimiz, yurdunu canından değerli sayarak şehitlik makamı ve gazilik mertebesine ulaşan kahraman şehit ve gazilerini hiçbir zaman unutmamıştır, bundan sonra da saygı ve minnetle anacaktır. Aziz vatanımızın bütünlüğü, milletin selameti, varlık ve birlik mücadelemizde kahraman gazilerimizden aldığımız ilhamla, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız bütün tehditleri bertaraf edeceğiz, buna olan inancımız tamdır. Aziz vatanımız hem gaziliğin hem de şehadetin yuvası, aziz milletimiz de bu yuvanın sarsılmaz bekçisidir. Gazilerimizle şehitlerimiz milli varlığın güvenceleri, milli istiklalin yenilmez güçleridir. Onlardan bize kalan emanetlere sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu topraklar uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimiz de, sonsuza kadar başımızın tacıdır. Bilinmelidir ki, söz konusu vatan olunca, şehadeti göze almış, gaziliği kader bilmiş bir millet olarak, yeryüzünde bizi yenecek, bu toprakları elimizden alabilecek hiçbir kudret bulunmamaktadır. Bu cennet vatan ezanımızın, bayrağımızın, milletimizin müstahkem kalesidir ve inşallah ilelebet böyle kalacaktır” dedi.

Açıklamasının son bölümünde ise Başkan Çimen, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk´e “Mareşal Rütbesi” ile “Gazilik” unvanının verildiği günün yıldönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.