BAŞKAN ÇİMEN 'ZABITA TEŞKİLATININ 194'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ÇİMEN 'ZABITA TEŞKİLATININ 194'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ MESAJI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Zabıta Teşkilatının 194’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

194 YILLIK KÖKLÜ TEŞKİLAT

Başkan Çimen, “Zabıtanın temellerinin atıldığı 4 Eylül 1826 yılı esas alınarak kutlanan 1–7 Eylül Zabıta Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, halkın sağlığı ve güvenliği için gece gündüz demeden 7 gün 24 saat fedakârlıkla çalışan Gümüşhane Belediyesi'nde görevli Zabıta personeli başta olmak üzere tüm Zabıta teşkilatının haftasını kutlayarak özverili çalışmalarından dolayı mesai arkadaşlarına teşekkür ederim. Zabıta mesleği ilke, özveri ve dürüstlüğün simgesidir. Yaptığı uygulama ve denetimlerle halkımızın esenliği için güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlayan Zabıtalarımız, kentsel gelişimimize de katkı sağlayan önemli bir birimimizdir” dedi.

Zabıtalık her zaman onur ve gurur duyduğumuz ilke dürüstlük ve özveri gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Çimen “Görevleri gereği bazen şiddete maruz kalan zabıta personelimiz buna rağmen her zaman görevlerini en iyi şekilde layıkıyla yapmaktadır. Ceza yazan değil ikna eden ve vatandaşımızı memnun bir şekilde kurallara uymaya yönlendiren bir teşkilat olma yolunda hızla ilerliyoruz. Zabıta ekiplerinin ’Önce insan’ hizmet anlayışı ile çalıştıklarına değinerek daha yaşanabilir bir, Gümüşhane için el ele, güler yüzle, tatlı dille hizmet etmeye gayret ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 194’üncü yılını kutluyorum. Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü nezdinde çalışan ve ülkemiz genelinde görev yapan zabıta teşkilatlarının haftasını kutluyorum. 1826 yılından itibaren vatandaşların huzurunu sağlayan verilen görevleri fedakârca yerine getiren zabıta teşkilatı yerel yönetimlerin en köklü teşkilatıdır. Şehirlerin düzeni, tertibi olmak üzere birçok görevlerini başarıyla yerine getirmektedirler. Vatandaşın derdiyle dertlenen bir Zabıta Teşkilatımız vardır” dedi.