BAŞKAN ÇİMEN’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ÇİMEN’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Bayramların barışın ve kardeşliğin sembolü olduğunu belirtilen Başkan Çimen; “Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, gönül birliği oluşturarak birbirimize kenetlendiğimiz, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Kurban ibadeti sadakatin, teslimiyetin ve fedakârlığın göstergesidir. Bu bayramda, maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi’den dolayı İslam Coğrafyası olarak Hac ibadetinin yapılmadığı buruk bir bayramı geçireceğiz. Bu günlerde ümitsizliğe kapılmadan daha güzel günlere ulaşabilmemiz için alınan tedbirlere uymasını önemle rica ediyorum. Milletçe el ele vererek büyük bir dayanışma örneği sergilediğimiz bu günler de geçecek. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günlere kavuşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gümüşhaneli hemşerilerimin, tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları çerçevesinde bayramımızın şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.