KORONA VİRÜSÜ HAKKINDA TEDBİR KARARLARI

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coranavirüs (Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda;
Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı değerlendirilen; Tiyatro, Sinema, Gösteri Merkezi, Konser Salonu, Nişan/Düğün Salonu, Çalgılı/Müzikli Lokanta/Kafe, Gazino, Birahane, taverna Kahvehane, Kıraathane, Kafeterya, Kır Bahçesi, Nargile Salonu, Nargile Kafe, İnternet Salonu, İnternet Kafe, her türlü Oyun Salonları (Atari, Playstation vb.), her türlü kapalı Çocuk Oyun Alanları (AVM ve Lokanta içindekiler dahil), Çay Bahçesi, Dernek Lokalleri, Lunapark, Yüzme Havuzu, Hamam, Sauna, Kaplıca Masaj Salonu, SPA ve Spor Merkezleri ve ayrıca Çay Ocaklarının faaliyetleri geçici bir süreliğine 16.03.2020 Pazartesi günü itibariyle durdurulacaktır.
Sivil toplum kuruluşlarının (Dernek, vakıf) genel kurulları ve Sivil toplum kuruluşlarının eğitimler dahil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16.03.2020 Pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenmiştir.
Toplu olarak vatandaşlarımızın bir arada bulunduğu “Taziye Evleri” nin faaliyetleri 16.03.2020 Pazartesi saat 24:00 itibariyle durdurulacaktır.
Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Vali/kaymakamlarımız tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimlerimiz tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda;
Alınan bu kararlara istinaden işletmenizi 16.03.2020 Pazartesi bugün saat 24:00’den itibaren ikinci bir talimata kadar kapalı tutulması hususunda;
Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Mustafa CEYLAN
Belediye Başkanı a.