Kurtuluş töreni programı belli oldu

Kurtuluş töreni programı belli oldu

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kurtuluş Programında yer alan konser ve müzik eğlence bölümleri; Elazığ-Malatya depremi, Van’daki çığ felaketi ile İdlib saldırısındaki şehit ve gazilerimize saygı nedeniyle iptal edildi.

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan etkinlikler, 14 Şubat 2020 Cuma günü Kemaliye Camisinde akşam namazı sonrası mevlit okutularak kutlama programı başlayacak. 15 Şubat günü Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayacak. Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunacak. Anıt önündeki tören, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Anıt Şeref defterine günün anlam ve önemine ilişkin yazdıklarının okunması ile sona erecek.

Buradaki törenin ardından Fatih Parkı’nda kurutuluş töreni düzenlenecek. Programın ardından aynı yerde kurtuluş yemeği verilecek.

Kutlama törenleri, akşam saat 18.30'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünden başlayacak ve Belediye önündeki Fatih Parkında son bulacak 'Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü' düzenlenecek. Yürüyüş ardından katılımcılara çorba ikramından sonra program son bulacak.