3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden kardeşlerimizin 3 Aralık gününü kutluyorum.

Yeteneklerini doğuştan veya çeşitli sebeplerden kaybeden kardeşlerimizin toplumsal hayata uyum sağlamalarını ve günlük ihtiyaçlarını gidermelerini temin etmek aynı zamanda hepimizin bir insanlık görevidir. Bu konuda Gümüşhane Belediyesi olarak, fiziksel veya zihinsel yeteneklerinin tamamını veya bir kısmından mahrum kalan vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale getirilmesi, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon gibi ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle, kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmeleri ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak adına üstlendiğimiz sorumluluğun da bilincindeyiz. Gümüşhane Belediye olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği yeni projeler üretiyoruz. Belediyemiz kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz zaman zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kuaför ve kişisel bakım hizmeti vermektedir.

Gümüşhane Belediyesi olarak Belediye Hizmet Binamızın 5. Katında engelli kardeşlerimize dernek ofisleri tahsis ettik. Engelli vatandaşlarımızın sadece bu özel günde değil her zaman yanlarında olduğumuzun vicdani rahatlığı ve huzuru içerisindeyiz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için her tür desteği vermekte ve onlar için projeler hazırlamaktayız. Bu vesilelerle tüm engellilerimizin anlamlı gününü tebrik ediyor, her birine ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum       

                                                                                              Ercan ÇİMEN

                                                                                  Gümüşhane Belediye Başkanı