Başkan Çimen Umre'ye gitti

Başkan Çimen Umre'ye gitti

Gümüşhane’de aralarında Belediye Başkanı Ercan Çimen ve ailesinin de bulunduğu 2018 yılının ilk umre kafilesi törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Kemaliye Camii avlusunda namaz çıkışı gerçekleştirilen helalleşme töreniyle 55 kişilik ilk umre kafilesi yola çıkarken, yarın 103 kişilik başka bir umre kafilesi daha törenle uğurlanacak.

Kutsal topraklarda 2 hafta kalacak olan kafilenin içerisinde eşi ve çocuklarıyla birlikte yer alan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaklaşık 4-5 yıl önce ekip arkadaşlarıyla birlikte böyle bir niyetlerinin olduğunu hatırlatarak, “Rabbime hamdolsun umre yolculuğuna arkadaşlarımızla beraber çıkıyoruz. İnancımız gereği helalleşmemiz gerekiyor. Hakkınızı helal edin. Şehrimizi sizlere emanet ediyoruz. Sizleri özleyeceğiz, memleketimizi özleyeceğiz. Sizlerin selamlarını da o kutsal beldelere götüreceğiz. Hem ilimiz hem de ülkemiz için güzel dualar edeceğiz. Rabbim Afrin operasyonunda Türk ordumuza, güvenlik güçlerimize yardım etsin, Allah muzaffer eylesin” dedi.

Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ve AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse’nin de katıldığı törende halleşmek için uzun kuyruklar oluşurken Kur’an-ı Kerim okunan ve tekbirler getirilen programda duayı İl Müftüsü Ercan Aksu yaptı.

Müftü Aksu, bu yıl kutsal topraklara gitmek üzere ülke genelinde 2 milyon 120 bin kişinin hac kurasına dahil olduğunu, Gümüşhane’den ise 3 bin 136 kişinin kuraya girdiğini belirterek, “Ülke genelinde hac farizasını yerine getirmek için 80 bin kardeşimiz kutsal topraklara gidecek. Gümüşhane’mizden de inşallah 109 kardeşimiz kaydını yaptırdı. İnşallah kutsal topraklara gidecek. 2 milyon 50 bin kardeşimiz kurası çıkmayan veya daha önce bir defa hacca gittiği için ikinci defa gitme imkanı olmayan kardeşlerimiz umre ibadeti niyetiyle bugün inşallah Gümüşhane’mizden 55 kardeşimiz kutsal topraklara gidecek. Yarında inşallah öğle namazın müteakip 103 kardeşimiz Gümüşhane’den kutsal topraklara gidecek. Yarın onlar içinde program yapacağız” ifadelerini kullandı.

En güzel dostlukların askerlikte, hac ve umre yolculuklarında oluştuğuna dikkat çeken Aksu, “Umreye giden kardeşlerimiz bu zamanlarını çok ama çok güzel değerlendirsinler. Orada zamanımızı dolu dolu geçirelim. Yollarınız açık olsun inşallah” diye konuştu.