Başkan Çimen Kurtuluş mesajı yayınladı

Başkan Çimen Kurtuluş mesajı yayınladı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Ülkemizin her köşesinde ayrı bir milli kahramanlık destanının olduğunu ifade ederek, mesajında şunları kaydetti:

"Yurdun her yerinde baş gösteren her türlü imkansızlığa rağmen direnerek savaşan ecdadımız canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdürülen bu aziz vatanı bizlere miras bıraktı. Bu mücadele elbette zor şartlarda elde edildi. İşgalcilerin topuna tüfeğine karşı milletimizin kudretli imanı dünyaya büyük bir ders olmuştur. 100 yıl önce Gümüşhane’mizde işgal eden düşman, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde bertaraf edilmiştir. 15 Şubat 1918 ve öncesinde yaşananlar bu toprakların kolay elde edilemeyeceğinin en açık kanıtıdır. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. 100 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de milletimiz vatanı uğruna canını hiçe sayarak demokrasiye, milli iradeye, vatan toprağına sahip çıkmıştır. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum."