- Halk Eğitimi Merkezi eski İtfaiye binasının yerine yapılacak

- Halk Eğitimi Merkezi eski İtfaiye binasının yerine yapılacak

Gümüşhane Belediye Başkanın Ercan Çimen, devam eden aralık ayı Belediye Meclisi toplantılarında alınan bazı kararları kamuoyuyla paylaştı.

Aralık ayı meclis toplantılarında hem 2018 yılı bütçesini oluşturduklarını, hem de 2018 yılındaki fiyat tarifelerimizi görüşeceklerini ve 20 gün içerisinde bunları tamamlayacaklarını kaydeden Başkan Çimen, makamında gazetecilerle basın toplantısı düzenledi.

Belirli periyotlar halinde ilde görev yapan gazetecilerle buluşarak çalışmalarından bahseden ve yeni projelerle ilgili istişare toplantıları düzenleyen Başkan Çimen’in toplantısında Halk Eğitimi Merkezi ve Tarım İl Müdürlüğü binasının yeri ve İl Özel İdaresi-Gümüşsu arsası takası konuları görüşüldü.

“Halk Eğitimi Merkezi, eski İtfaiye binasının yerine yapılacak”

Başkan Çimen, Vali, Milletvekilleri, STK’lar, siyaseti partilerle görüşerek bazı kararlar aldıklarını belirterek, mecliste Halk Eğitimi Merkezinin yeriyle ilgili kararı aldıklarını söyledi. Mecliste alınan kararı da okuyan Çimen, “24 derslikli halk eğitimi merkezi binası Karşıyaka Mahallesinde bulunan eski İtfaiye Amirliği arsasına yapılacak. Toplamda 2 bin 365 metrekare Belediye adına kayıtlı taşınmaz ile Çamlıca Mahallesinde bulunan eski İmam Hatip Lisesi arsasının takas edilmesine karar verildi” dedi.

Halk Eğitimi Merkezinin şehrin sosyal etkinliklerinin yapıldığı ve yürüme mesafesinde bir yer olması gerektiğinden hareketle şehrin en güzel yerlerinden birisini oraya verdiklerini kaydeden Çimen, “Buraya birde yaya köprüsü yapacağız. İmar planına da işledik. Şehirden çok fazla uzaklaşmamış olacak. Belediyemizin bu tür yerleri az ama bu tür yerlerin şehre kazandırılması için bize düşen burayı vermekti. Karşılıklı bir takas olması lazım. Yıkılan imam hatip lisesini aldık. Çevre yolunun 3.kavşağın olduğu noktada burası. Kavşak buraya geldiği için bu çalışmadan sonra 3 bin metrekare bir yer kalıyor. Şuan için ne yapılacağını planlamadık. Bina yıkılacak. Mahkemesi bitti” diye konuştu.

Mevcut Halk Eğitim Binasının olduğu alanı da kapsayan 80 bin metrekarelik kentsel yenileme projesiyle ilgili Başbakanlık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) başvuruların yapılarak yasal sürecin tamamlandığını belirten Başkan Çimen, meclisten başka bir kararı da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün binasıyla ilgili olarak aldıklarını söyledi.

Şehrin tüm dinamikleriyle görüşerek mevcut binanın buradan kaldırılması yönünde görüş birliğine varıldığını kaydeden Çimen, “Mevcut hizmet binasının yerine altı otopark üzeri de sosyal yaşam alanı olacak şekilde teklifi yaptık. Burası 2 bin metrekare bir alan. Bunun arkasında Oltanbey Mahallesinde bine yakın konut var. Bunların nefes alacağı bir alan olsun. Bunun üzerinde ısrarla durduk. Alternatifini ürettik. Belediye olarak kamulaştırma işlemlerini, duvarını yaptık. Eski mezbahanenin üzerinde bir alan oluşturup parsel haline getirildi. 3 bin metrekarelik bir alan. Orayı tarım il müdürlüğüne verelim diye düşündük ve sonunda paydaşlarımızla konuşarak tarım il müdürlüğü planlamasına aldı, meclisten tüm kararları geçti. Tarımın binasını da ön tahsis yaptılar 2 yıl. Taşındıkları zaman bizde orayı yıkıp orada sosyal yaşam alanı oluşturacağız” diye konuştu.

Şehrin otogarından, ilçe terminaline, kamyon-tır garajına kadar herşeyin planlamasının yapıldığını ifade eden Başkan çimen, Gümüşhane Belediyesine ait Tekke köyünde bulunan 24 bin metrekarelik Gümüşsu fabrikasının alanının da İl Özel İdaresi’nin Yeni Mahalledeki 18 bin metrekarelik yerleşkesiyle takasının da söz konusu olduğunu hatırlattı.

Konunun hukuki altyapısını hazırladıklarını ifade eden Çimen, “Onu da en kısa zamanda Gümüşhane’ye kazandıracağız. İl Özel İdaresinin iş makineleri şehir içinde kaldı. Fabrikaya da organize de yer bakıyoruz. Orada bir yer kiralayıp Gümüşsu fabrikasını oraya alacağız. Fabrika üretime en kısa zamanda başlayacak. Bu hem şehrimizin geleceği açısından İl Özel İdaresinin yeriyle takas yaparsak şehrin büyümesine katkı sağlayacağız. Akçakale’nin il merkezine dahil edilmesi için bütün mevzuatı hazır, ön protokolü yapacağız. Mescitli ve Tekke’yi de bağlayacağız. Şehrimizi büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Çimen daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin sosyal medyada gündeme gelen “tünel otopark”la ilgili sorusu üzerine Başkan Çimen, şu cevabı verdi: “Tünel otoparkı 4 yıldır araştırıyoruz. Bunun bir örneğini dünyada görmedik. Bunun bilgisini de Zigana tünelimizi yapan firmanın yetkililerinden aldık. Maliyetler normal otoparkın çok fazla üzerinde. Ve bir örneği yok. Biz Belediye olarak yaptığımız ve yapacağımız tüm eserlerin altına otopark yapıyoruz. Bu şehirde daha kolayı varken daha zor olanını yapmak istemiyoruz. Modern pazaryerinin altında 200 kişilik otopark var. Gençlik parkının altında 400 araçlık otoparkımız var. Biz belediye olarak imar müdürlüğümüzün verdiğimiz tüm ruhsatlarda otoparkı istiyoruz. Yalnızca harç olarak değil fiziki olarak göstermelerini istiyoruz.”