Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İlimizde

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İlimizde

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan partisinin il kongresine katılmak üzere ilimize geldi.

Bayburt’tan hava yolu ile Gümüşhane Spor tesisleri sahasına gelen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ı Sayın Valimiz Okay Memiş, eşi Sibel Memiş, Belediye Başkanı eşi Gülsen Çimen, Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammet Hilmi Avan,  22. ve 23. Dönem Gümüşhane Milletvekilleri Temel Yılmaz ve Kemalettin Aydın, Bölge Milletvekilleri, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay karşıladı.

Sayın Cumhurbaşkanımıza Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Sayın Hayati Yazıcı, Sayın Mahir Ünal, Sayın Çiğdem Karaaslan ve Sayın Ravza Kavakçı Kan da eşlik etti.

Sayın Cumhurbaşkanınız Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile şehir merkezine intikali sırasında yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaş ve öğrencilerle sohbet ederek fotoğraf çekildi.

Rize’nin ve Bayburt’un ardından bugün ilimize gelerek partisin 6. Olağan genel kuruluna katılan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, kongre öncesinde kendini bekleyen Gümüşhanelilere hitap etti.

Gümüşhanevi Hazretleri'nin diyarının güzel insanları, sizleri bu rahmet dolu günde en kalbi duygularla selamlıyorum diyerek söze başlayan Sayın Cumhurbaşkanımız “2019'a çok daha farklı bir heyecanla inşallah hazırlanalım istiyoruz. Sizin şu anda buradaki heyecanınızı görünce anlıyorum ki 2019'a hazırız. Bayburt, Gümüşhane bu 2 ilimize talimatı da verdim. Önce birer kapalı spor salonu yapılacak dedim ve Gümüşhane'ye bir 4 bin kişilik kapalı spor salonu yakışır. İnşallah Bayburt'ta da bir benzeri ve hepsinden önemlisi biliyorsunuz Gümüşhane ve Bayburt'a ortak bir havalimanı inşallah inşa edeceğiz. Hedefimiz 2019 Kasımına yetişmesi, en geç 2020'de havalimanının yetişmesi. Artık Gümüşhane, Bayburt eskisi gibi olmayacak. Çok daha farklı olacak. Çünkü siz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Biz size inandık. Biz sizi seviyoruz. Sizler de bizi seviyorsunuz bunu da gördük” dedi.

Gümüşhane’nin nüfusunun az olmasına rağmen siyaset, iş, ilim, kültür ve sanatta oldukça önemli isimler yetiştiren önemli bir il olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Gümüşhane’nin çok daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğini, ulaşıma köklü çözüm getirecek Yeni Zigana Tüneli’nin 2019 seçimi öncesi hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Gümüşhane ve Bayburt’a hizmet verecek havalimanı müjdesini yineleyen Erdoğan, 1 ay içerisinde havalimanı ihalesinin yapılacağını ve 2019 seçimleri öncesi projenin tamamlanacağını ifade etti.

Ardından Gümüşhane Belediye Başkanlığını ziyaret eden Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’a hareketle ilimizden ayrıldı.