Başkan Çimen'den 10 Kasım mesajı

Başkan Çimen'den 10 Kasım mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Atatürk'ün bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biri olduğunu belirterek, "1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yılında şükran ve saygıyla yad ediyoruz" dedi.

Atatürk'ün, tarihe ve insanlığa örnek olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışı da milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Ancak 10 Kasım'ları bir matem, bir yas günü olarak görmüyoruz. Bizler 10 Kasım'ları, onun fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışmamız ve her zamanki gibi bir ve beraber olmamız gereken bir gün olarak gördük. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Türkiye, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürmeye davam ediyor. Aziz milletimizin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu kutlu mücadele bunun en büyük göstergesidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye'nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum."