Başkan Çimen Atatürk Parkındaki çalışmaları anlattı

Başkan Çimen Atatürk Parkındaki çalışmaları anlattı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, TEMA Vakfı İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamanın ardından Atatürk Parkıyla ilgili yaşananlara düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

Yerel gazetelere konu olan haberde bahsi geçen ağaçların gece yarası değil, vatandaşları rahatsız etmemek için park boşaldıktan sonra söktüklerini kaydeden Çimen, Erzurum’dan getirdikleri makinenin ağaçları sökememesi nedeniyle iş makinesi yardımıyla söktüklerini söyledi.
“Çocukluğum o parkta geçti, orayla ilgili en az sizler kadar hassasım”
Kendisinin çocukluğunun Atatürk Parkında geçtiğini ve “Atatürk Parkıyla ilgili en az sizler kadar hassasım” diyen Başkan Çimen, “Teleferik konusu yıllardır gündemimizdeydi. Bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum. İstişareye açık bir insanım. Her konuda halkın, STK’ların görüşlerini alıyoruz. Özellikle yeşil ve ağaç konusunda hassasiyeti olan bir insanım” dedi.
“Getirdiğimiz makine sökmeyince iş makinesiyle söktük”
Atatürk parkından Karşıyaka tabiat parkına çıkacak teleferik projesinin şehre seviye atlatacağını, hem ekonomiyi hem de turizmi canlandıracak bir proje olduğunu ifade eden Çimen, “Yaklaşık 10 yıldır bizim gündemimizde bu proje. Bende ağaç konusunda, yeşil konusunda hassasiyeti olan bir insanım. Gelip te Atatürk parkının ortasına bunun konulmayacağını doğru bulmadık. En uygun yer nereyse oraya koyacağız. Yan tarafında gençlik parkı projesini yaparken de oradaki ağaçlarımızın hiçbirisine dokunmadık. Bizim niyetimiz orada ağaçları Erzurum’da bir makina var. O makine ile bunları sökmek. Tespit ettiğimiz orada 7-8 tane ağacımız vardı. Bunları oradan sökmesi için getirttik. Yerini de hazırlamıştık. Yeni yaptığımız Sema Doğan parkında bir alana taşımaktı. Ama bunları istediğimiz şekilde burada sökemedik. Firmaya da bir an evvel bu yerin teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
“Söktüğümüz ağacın en az yüz mislini başka yerlerde dikiyoruz”
Bölgeye iş makinesi gireceği için vatandaşın gözü önünde sökmek istemediklerini, bu nedenle de park dağıldıktan sonra işe başladıklarını ifade eden Çimen, “Akşam saatlerinde söküldü. Bunda çok gizleyeceğimiz bir şey yok. Biz şehirde ihtiyaç duyduğumuz zaman başka noktalarda da ağaç söktük. Kesilmesi gereken ağaç olduğu zaman da bunları kestik. Biz söktüğümüz ağacın en az yüz mislini başka yerlerde dikiyoruz. Biz ağacı önemsiyoruz. 20 milyonluk teleferik yatırımı için bizim niyetimiz sökmekti. Ama kesmek zorunda kaldık. Başka bir niyetimiz yoktu. Kimseden kaçıracağımız herhangi birşey yok” ifadelerini kullandı.