Gümüşhane, festivalle şenlenecek

Gümüşhane’de Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 12-14Eylül tarihleri arasında 21. si gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali”nin büyük bir bölümü Atatürk Caddesi’nde yapılacak.

3 sürecek olan festival için Atatürk Caddesi, etkinlikler süresince araç trafiğine kapatılacak. 

Festival, 12 Eylül Cuma günü saat 16:30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Sebahattin Aytaç Caddesi üzerinden başlayacak olan kortej yürüyüşü sonrası Atatürk Caddesi’nde festival açılışı ile sona erecek. 

Açılışın ardından 18:15’te protokol konuşmaları, halk oyunları gösterileri ve mehter takımı gösterileri gerçekleştirilecek. İlk gün etkinlikleri kapsamında saat 20:15’te aşıklar şöleni, İrfan Akgül ve Baha konseri yapılacak. 

Festivalin ikinci günü Cumhuriyet Caddesi ve Zafer Meydanı’nda saat 14:00’da halk oyunları gösterileri ile başlayarak, 15:30’da Fatih Parkı’nda pekmez yarışması, Gençlik Merkezi gösterileri, İnan Ayhan, İsmet Zengin, Oğuzhan Meydan, Selahattin Tanış, Seçil Yavuz, Ersin Yılmaz ve 22:00’da Fuat Saka konseri ile sona erecek. 

Etkinliklerin son gününde ise, saat 14:00’da başlayacak olan halk oyunları gösterileri, Yöresel yemek yarışmaları, mehter takımı gösterisi, Gümüşhane Belediyesi sünnet şöleni, Animatör gösterileri, Atatürk Caddesi ve Atatürk stadyumunda gerçekleştirilecek olan Oytun Eleman,  Selçuk Çelik, Alptekin, Onur Akgül ve final konserleri ile son bulacak.  

Belediye Başkanı Ercan Çimen, bu yıl gerçekleştirilecek olan festivalin karnaval havasında geçmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. 

Başkan Çimen, festival için Atatürk Caddesi’ni araç trafiğine kapattıklarını belirterek, “Bu yılki etkinlikleri şehrin en işlek caddesi olan Atatürk caddesinde yapılması kararı aldık. Bu kararımıza esnafımızdan da olumlu tepkiler aldık. Etkinlikler süresince cadde araç trafiğine kapatılacak. Vatandaşlarımızın ve gurbetten sılaya gelen gurbetçi hemşehrilerimizin üç gün boyunca birbirinden güzel etkinliklere tanık olmalarını bekliyoruz. Festival içerisinde çocuklar için oyun parkurları oluşturulacak buralarda animatörler yapacakları yarışmalarla çocuklarımıza çeşitli hediyeler verecek. Buradan bütün vatandaşlarımızı şenliğe davet ediyorum” dedi.