Belediye Kurban Bayramına hazır

Gümüşhane Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yeni hayvan pazarını kullanıma hazır hale getirdi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Hacıemin Mahallesi mevkisinde yeni yapılan mezbahane yanında bulunan alanın, hayvan pazarı olarak vatandaşın hizmetine açılacağı kaydetti.

Bu yıl ilk kez hayvan pazarının yeni mezbahanenin yanında oluşturulan alanda kurulacağı belirten Başkan Çimen, "Geçtiğimiz yıl son kez mevcut mezbahane yanında bulunan alanda kurban satışlarının yapılabileceğini vatandaşlarımıza aktarmıştık. Bu yıl Hacıemin Mahallesi'nde hayvan pazarı olarak belirlediğimiz alanda gerekli düzenlemeler yapılarak vatandaşlarımızın kurbanlıklarını daha rahat bir ortamda satış yapabilecekleri bir alan oluşturulduk. Yeni mezbahanemizin hemen yanında oluşturduğumuz alan içerisinde kapalı hayvan satış yeri, canlı hayvan tartmak için kantar, kafeterya, mescit ve sosyal alanlar da bulunuyor" dedi.

Öte yandan, hayvan pazarında kurbanlık satış yapmak isteyen besicilerin 23 Ağustos 2017 tarihine kadar Zabıta Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiği kaydedildi.