Şehit aileler ve gazilerimizle yemekte bir araya gelindi

Şehit aileler ve gazilerimizle yemekte bir araya gelindi

Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında il genelindeki gazilerimiz ve şehit ailelerimizle bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesisleri’ndeki yemeğe Sayın Valimizin yanı sıra, Sibel İnci Memiş Hanımefendi, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe belediye başkanları, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, il genelindeki gazilerimiz ve şehit ailelerimiz katıldı.
Belediye Başkanı Çimen, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz zaferinin sahibinin, milletimiz olduğunu ifade ederek, "Temmuz gecesi ne kadar şer bir gece olarak başladıysa, 16 Temmuz sabahı o kadar hayırlı bir gün olarak ülkemizin üzerine doğmuştur. 15 Temmuz zaferinin sahibi, milletimizin bizatihi kendisidir. 15 Temmuz gecesi Türkiye tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmişti" dedi.
Vali Memiş de, Türk milletinin 15 Temmuz 2016’da bir destan yazdığını dile getirerek, "Türk milleti adeta Çanakkale Destanı’na benzer bir destan yazdı. Türk milleti bu destanı Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın önderliğinde iktidarıyla, muhalefetiyle, Türküyle, Kürdüyle, sünnisiyle, alevisiyle darbeye karışmamış kahraman TSK mensuplarıyla, kahraman Emniyet Teşkilatı’yla ve yasal olarak görevleri olmadığı halde kendilerini kurşunların önüne atan aziz Türk milletiyle yazdı" şeklinde konuştu.