Başbakan Yıldırım Gümüşhane'de

Başbakan Yıldırım Gümüşhane'de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane'de miting düzenledi.

İlk olarak Zigana Dağı'nda yapımına başlanan 14.5 kilometre uzunluğundaki 2 tüp tünel ile dünyanın en uzun ikinci tüneli, Türkiye’nin ve Avrupa’nın ise en uzun tüneli olması planlanan yeni Zigana Tüneli’nin temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra Torul ilçesinde kıldığı Cuma Namazı’nın ardından Gümüşhane şehir merkezinde vatandaşlara seslendi.

Buradan Gümüşhane'ye hareket eden Yıldırım'ı şehir girişinde 10 atlı karşıladı. Atlı grup ellerinde "Sayın Başbakanım izin verin atlarımızı Hollanda'ya sürelim" yazılı bir pankart ile Başbakan Yıldırım'ın konvoyuna eşlik etti.

Başbakan Yıldırım, daha sonra Gümüşhane Belediyesi önünde miting düzenledi. Başbakan Yıldırım'dan önce konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve geldikleri ilk günden beri Gümüşhane'yi marka kent yapmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydederek, "Şehrimizin 37 noktasında projelerimizin çoğu hızla bitme aşamasına gelmiştir. Bu yıl 2017’de bu projelerimizin açılışlarını yapacağız. Tüm bu hizmetler, kendini hak yoluna adamış, gece gündüz demeden çalışan gönüllü neferlerin eseridir. Bizlere bu mutluluğu yaşatan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanımız sayın Binalı Yıldırım'a, değerli bakanlarımıza, milletvekillerimize ve sayın valimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Vali Okay Memiş, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Osman Akgül ve Cihan Pektaş'ın konuşmalarının ardından konuşan Başbakan Yıldırım, "Engelleri aşa aşa geldik. Torul’dan buraya kadar ne kadar tünel var biliyormusunuz. Artık karanlık tünel değil ucu aydığınla giden bir Türkiye var. Bunlar Türkiye’yi çıkmaz tünele sokmak istiyorlar. 12 km’lik yolun 8 km’si tünel. Kalbinden millet sevgisi olursa dağları da delersin, vadileri de aşarsın, milletinle kucaklaşırsın" diye konuştu.

"Biz yeni Anayasa’dan bahsedelim da Kılıçdaroğlu’da doğrusunu öğrensin" diyerek yeni Anayasa’nın getirdiği değişiklikleri tek tek anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Hayır türküsü tutturanların diline sakız ettiği gibi biz bu Anayasa’yı kendimiz için yapmıyoruz. Bu sisteme göre, yüzde 50’nin üzerinde oy alamayan hiçbir parti  iktidar olamayacak. En az yüzde 50. Onun için çalışan, milletinin desteğini alan iktidar olacak. CHP çalışmayı hiç sevmez. Leyleğin ömrü lakla geçiyor. Bu anayasa kabul edilirse çalışmak zorunda kalacaklar. Hiç çalışmadıkları bir şey nasıl olacak en kolayı ne ‘hayır’ diyelim olsun bitsin" ifadelerini kullandı.

"DAĞIN KARNINDAN GEÇİYOR"

"Değerli Gümüşhaneliler, siz tabela projesi nedir bilir misiniz?" diye soran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu dağın tepesinden geçen bin 700 metrelik Zigana Tüneli'ni hatırlayın. Temeli 1975'te atılmış. 80 bir şey yok, 82 yok, 85 yok, 89 yılında tam 14 yılda bitmiş ama biz bugün Zigana tünelinin temelini attık. Öyle dağın boynundan değil, dağın karnından geçiyor 15 kilometre. Bu tünel bitince ne olacak biliyor musunuz? Gümüşhane'den Trabzon Havalimanı'na 40 dakikada gideceksiniz. Ne zaman bitecek? Temel attık, tarihi de verdik, aklınızın bir köşesine yazın 29 Ekim 2019'da. Zigana Tüneli 30 kilometreyi 4 yılda bitiriyoruz. Bin 700 metreyi 14 yılda bitiremeyen bir Türkiye'den, 30 kilometre tüneli 4 yıla sığdıran bir Türkiye var artık. Bu sizin, AK Parti iktidarı sayesinde. Eski dönemlerde proje yapmak isteyenler arazinin önüne bir tabela koyar, çeker giderdi. İş deseniz yok, icraat deseniz yok, yatırım deseniz hiç yok. Biz AK Parti olarak bu tabelacılığı bitirdik. Tabela projeciliğini tedavülden kaldırdık. Yerine büyük projeleri getirdik. Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi Köprüsü'nü yaptık, hızlı treni yaptık, dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. 'İmkansız' denen Marmaray'ı yaptık, denizin altından tünelleri geçirdik, yetmedi yanına bir de arabaların geçeceği Avrasya tünelini yaptık."

Gümüşhane çevre yolunun 8 kilometresinin tünel olduğunu belirten Yıldırım, "Millet sevgisi olursa kalbinde dağları da delersin, vadileri de aşarsın, milletle kucaklaşırsın" diye konuştu.

Dev eserlerin altına milletten aldıkları güçle imza attıklarını ancak muhalefetin hep "Hayır" dediğini, şimdi tekrar "Hayır"cıların piyasada olduğunu ifade eden Yıldırım, "Türkiye ne zaman ayağa kalksa aynı çevreler hep 'Hayır' diyerek, memleketin geleceğini karartıyor. Kılıçdaroğlu ne diyor, '18 yaşında genç biri milletvekili olur mu canım?' Niye olmaz? 18, git oy kullan, ehliyet al, askere git, evlen ama milletvekili, belediye başkanı, Meclis üyesi olacaksın, '18 daha küçüksün, hadi 19 yine küçüksün, 20 olmaz, 21 daha vaktin var, 22 yine yok, 23 yine yok, 24 yine yok.' Ta 25'i bitirene kadar. Olur mu ya? Gençleri görmüyor musun?" dedi.

18-25 yaş arasında 9 milyon genç bulunduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey Kılıçdaroğlu, aklını başını al. Bugün gençlerin gücü senin bu direncini yerle bir eder. Gençlerine güvenmeyen geleceğine güvenemez. Fatih Sultan Mehmet bir çağı kapatıp bir çağı açarken, gemileri karadan yürütürken, sadece 21 yaşındaydı. Ey Kılıçdaroğlu, aklını başına al. Ecdat 18-19 yaşında 'Çanakkale geçilmez' dedi. Yedi düvele destan yazdı. 15 Temmuz alçak darbe girişiminde şehirleri, meydanları dolduran gençlerdi. Gençler, göğüslerini siper etti. Bu alçaklara darbeyi vurdu. Sen bu gençleri ne zannediyorsun? Diyor ki 'Gençler tezahürat yapsın, bayrak açsın, siyasete karışmasın.' Hadi oradan. Bu gençlik, sadece bayrak açmaz. Ay yıldızlı sancağı da taşır. Büyük, aydınlık Türkiye'nin sancağı sizin ellerinizde yükselecek gençler."

Yıldırım, sorunları torunlara bırakmamak için var güçleriyle 15 yıldır çalıştıklarına işaret ederek, şu anki anayasanın darbe anayasası olduğunu kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Avrupa’da "evet" propagandası yapmak isteyenlere çifte standart uygulandığını, "hayır" propagandası yapmak isteyenlerin rahatlıkla çalışma yaptıklarını hatırlatarak "Roterdam ordaysa Gümüşhane burada. Gümüşhane yükselt sesini duysun bunlar. Tüm Avrupa’ya 16 nisan’da demokrasi nasılmış göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 "Gümüşhane’yi cazibe merkezi yaptık. 3 milyarlık yatırım talebi geldi" diyen Başbakan Yıldırım, "Bunları tek tek inceliyoruz. İnşallah Gümüşhane’nin büyük kalkınma hamlesini gerçekleştireceğiz. Burası için 360 bin kişilik iş sahası oluşacak. Gümüşhane’nin nüfusundan bile fazla. Yarısı gelse bile yeter” açıklamasında bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından Bayburt’a hareket etti.