Ankara'da Gümüşhane rüzgarı

Ankara'da Gümüşhane rüzgarı

Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, Ankara'da bu yıl “5. Gümüşhane Turizm ve Kültür Festivali” etkinlikleri düzenlendi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Adalet Eski Bakanı Oltan Sungurlu, Gümüşhane Milletvekilleri Osman Akgül ve Cihan Pektaş, İstanbul Milletvekilleri Ravza Kavakçı Kan ve Serap Yaşar, Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse,  ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Ankara GÜDEF Başkanı Hamdi Arslan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, davetliler ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Eroğlu, böylesine güzel bir tanıtım etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hakikaten Gümüşhane’miz saklı bir cennet. Ben de Gümüşhane’nin fahri hemşehrisiyim. Geçen sene 25 Kasım’da Gümüşhane’ye gittiğimiz zaman Belediye Başkanımız Belediye Meclis kararını bana tevdi etti ve bana Gümüşhane’nin fahri hemşehrisi olduğumu söyledi. Dolayısıyla ben de Gümüşhane’nin fahri hemşehrisi olmaktan dolayı fevkalade gurur duyuyorum. Ben Gümüşhane’yi çok seviyorum. İnsanları çok güzel insanlar. Gümüşhane dışında yaklaşık 700 bin Gümüşhaneli var. Gümüşhane o kadar güzel bir şehir ki, seyretmeye ve insanlarıyla sohbet etmeye doyum olmuyor. Gümüşhane’yle ne kadar gurur duysak azdır. Dünyada cenneti görmek istiyorsanız, Gümüşhane’ye gelin" dedi.

Vali Memiş de, Ankara'daki Gümüşhanelilerin memleket hasretini azaltmak istediklerini ifade ederek, "Yüzlerce yıldır bir madenci şehri olan Gümüşhane’miz, bu kadim sektörle birlikte kalkınmadaki diğer iki önemli önceliği olan turizm ile tarım ve hayvancılık alanında da marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" dedi.

Yıllık 5 bin tonluk üretimle Gümüşhane’nin pestil-kömenin başkenti olduğunu vurgulayan Vali Memiş,  “Türkiye’nin en kaliteli ve en lezzetli pestil-kömesini biz üretiyoruz. Siron ve Kelkit havzamızda yetişen kuru fasulye de ayrı bir lezzet. Sizleri, etkinlik boyunca, çok sayıda görselini görebileceğiniz tüm bu tarihî, kültürel ve doğal güzelliklerimiz ile, tadına bakma fırsatı bulabileceğiniz yöresel ürünlerimizi yerinde keşfetmeye, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri’nin sevgi, saygı ve hoşgörü öğretileriyle yetişmiş olan Gümüşhane’nin mert insanlarının misafirperliğine şahit olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çimen ise, Gümüşhane'yi ve kültürümüzü tanıtabilmek için ulusal platformlarda farklı faaliyetler yürüttüklerini kaydederek, "Tanıtım günleri de bu manada önemli organizasyonların başında gelir. Tanıtım günleri ile Gümüşhane’mizin tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, folkloru, yöresel figürleri ve tüm unsurlarını il dışında yansıtma fırsatı buluyoruz. Bu tür organizasyonlar gurbetteki hemşerilerimizin bir noktada sılasıyla buluşup, özlemlerini dindirdiği günlerdir. Bu günlerde yapacağımız etkinlikler, Gümüşhane’nin tanıtımına olumlu yönde katkı sağlayacaktır.  Valiliğimizin koordinasyonundaki bu tür etkinliklere belediyemiz her zaman tam destek vermektedir" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini hep birlikte kesen protokol üyeleri, etkinlikte yer alan stantları gezdi.