‘Milli İradeye Sahip Çık’

‘Milli İradeye Sahip Çık’

‘Milli İradeye Sahip Çık’

Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından bölücü terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimini protesto için “Milli İradeye Sahip Çıkma” etkinliği düzenlendi.

Atatürk Caddesi önünde düzenlenen etkinliğe, Vali Okay Memiş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Emniyet Müdürü Orhan Kar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Program İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu’nun yaptığı dua ile başladı.

Programda ilk olarak sivil toplum örgütleri adına Türkiye Kamu Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay konuştu.

Siyasi partiler adına Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Avukat Akın Demir, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Nadim Aydın ve AK Parti İl Başkanı Avukat Celalettin Köse’nin konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen söz aldı.

Başkan Çimen, Gümüşhane’nin dün geceden beri adeta uyumayarak milli iradeye sahip çıktığını belirterek tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Millet iradesini ortadan kaldırarak, kendi hain emellerini uygulamak isteyen paralel terör örgütünün millete, devlete ve hükümete yapmaya çalıştığı darbe girişiminin püskürtüldüğünü belirten Çimen, darbe girişiminin olduğu dünden itibaren iki gündür bütün Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin ayakta olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, ordu, emniyet güçleri ve adli mercilerin bu hainlerin temizlenmesi için gerekeni yaparken, kendilerinin de sokaklarda ve meydanlarda nöbet tutarak kendilerine düşen görevi yerine getireceğini dile getiren Başkan Çimen,  “Bu hainlerin ne yapacağı belli olmaz. Onun için uyanık olmalıyız.  Hatırlarsanız Mısır’da darbeciler, ikinci darbeleriyle emellerine ulaştılar. Öyle ise, hiç rehavete kapılmadan bekleyeceğiz, dua edeceğiz” dedi.

Gümüşhane’de doğduğu halde darbe girişiminin organize edenlerin arasında yer aldığı ifade edilen Orgeneral Akın Öztürk’ü de Gümüşhaneliler olarak kınadıklarını kaydeden Başkan Çimen, “Akın Öztürk’e bir Gümüşhaneli olarak gösterdiğimiz saygı ve sevgi tamamıyla bitmiştir. Kendisinin adı, Gümüşhane’de yerleştirdiğimiz savaş uçağının üzerinde yazılıydı. Bu yazıyı sildirdik ve onun yerine gerçek demokrasi kahramanı, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını yazma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise konuşmasında dün akşam Türk demokrasisinin bir darbe girişimine maruz kaldığını fakat bu darbe girişimine rağmen Vali, Milletvekili, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, sivil toplum örgütleri, yerel yöneticiler ve herkesin anayasal nitelikler altında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümetin emrinde olduklarını açık yüreklilikle ifade ettiklerini söyledi.

Vali Memiş’in konuşmasında en fazla alkış alan bölüm ise İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan’la ilgili kısım oldu. Vali Memiş, Albay Danışan’ın darbe yönetimine rest çekerek kararlarını tanımadığını şu sözlerle anlattı: “Darbe yönetimi bu konuya ilişkin talimatını Alay Komutanlığımıza iletti. Alay Komutanımız bu talimatı kesinlikle yerine getirmeyeceğini, kendilerine iletilen bu talimatı tanımadığını bizzat yanıma gelerek söyledi. Alay Komutanımız cunta yönetiminin hiçbir talimatını kabul etmediğini, kanunsuz bir eylem olduğunu suç olduğunu ifade etti. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin emrinde, benim emrimde olduğunu bizzat ifade ettiler. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Cunta yönetiminin Alay Komutanı Cezayir Danışan’ın yerine bir başkasını atadığını, fakat o sıkıyönetim komutanının da bugün itibariyle gözaltına alındığını kaydeden Vali Memiş, “O komutanın da görevi ve talimatı başta ben olmak üzere buradaki anayasal rejime tamamiyle bağlı olan kamu yöneticilerini kontrol altına almaktı. Bu cunta yönetiminin hiçbir amacı gerçekleşmedi bu dik duruştan dolayı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, hükümetimizin bütün üyelerine, darbe işiyle, darbecilikle hiç alakası olmayan ve görevini layıkıyla yapan Genelkurmay Başkanımıza, değerli kuvvet komutanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize, emniyet güçlerimize ve özellikle 7’den 70’e bütün Gümüşhane halkına şükranlarımı arz ediyorum. Beni Sayın Cumhurbaşkanım ve hükümetim sizlere ağalık, paşalık yapmak için değil, sizlere hizmet etmem için beni atadı” dedi.

Sonuna kadar demokrasiye ve anayasal rejimimize sahip çıktıklarını ifade eden Vali Memiş, “Bütün darbe girişimlerine, paralel yapılara ve paralel örgütlere sonuna kadar karşıyız, bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gümüşhanelilere yakışır bir şekilde, herhangi bir provokasyona aldırmadan bu demokratik tepkinizi göstermenizi özellikle istirham ediyorum. Bu darbe girişimiyle hayatını kaybeden 161 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı önündeki caddenin trafiğe kapatılması ve platform yerleştirilmesinin ardından kurulan dev ekranda dombra ve mehter marşları, “Türkiyem” parçaları çalındı.