Kanalizasyon hatları yenileniyor

Kanalizasyon hatları yenileniyor

Kanalizasyon hatları yenileniyor

Gümüşhane Belediyesi, kent merkezinde muhtelif yerlerdeki kanalizasyon hatlarını yeniliyor.

Kanalizasyon hatlarının yenilenmesi için düzenlenen törenle birlikte boruların mahallelere döşenmesine başlandı.

Yeni Mahalle'de düzenlenen törene, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Erdem, Kubilay Bozalan ve Şevki Aşkın ile Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Çimen, bazı mahallelerde eskiyen ve sürekli arıza veren hatları yenilediklerini ifade ederek, "Yaklaşık 10 bin metre olan kanalizasyon hatlarını yenileme çalışmamızı ihale ettik ve çalışmalara başladık. Mahallelerimizde eskiyen ve değiştirilmesi gereken hatlarımızın kısa sürede çalışmaları tamamlanacak" dedi.

Başkan Çimen, yenilenen kanalizasyon hatlarının Türkiye'de ilk defa Gümüşhane'de başlatılan Harşit Çayı Kanalizasyon Hattı Projesi'ne entegre olacağını kaydederek, "Mahallelerimizde başlatmış olduğumuz hatlarımız Harşit Çayı'nın her iki yakasına yapılan kanalizasyon hatlarımıza bağlanacak. Bu sayede sürekli olarak arıza veren kanalizasyon hatlarımız daha veremli çalışacak. Yaklaşık olarak 1 milyon liraya mal olan projemizin çalışmalarında özverili bir şekilde görev alan başta Su ve Kanalizasyon Müdürümüz Harun Şeker olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum" dedi.