Başkan Çimen'den Turizm Haftası mesajı

Başkan Çimen'den Turizm Haftası mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Turizm Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Gümüşhane'nin birçok turistik ve kültürel tarihi eserleri içinde barındıran özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Turizm ve tanıtımda en önemli olgu süreklilik ve bütünlük. Bu nedenle tüm turizm faaliyetlerimizi oluşturulan bir turizm eylem planı oluşturarak, Gümüşhane’mizi bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmde, hak ettiği yere hep birlikte taşımalıyız " dedi.

Gümüşhane'nin kültür, tarih ve turizm kenti olmayı hak ettiğini ifade eden Başkan Çimen, "Tarihi ipek yolu üzerinde yer alan ve geçmişi milattan önce 300’üncü yüzyıllara dayanan Gümüşhane’mizin turizmde hak ettiği yeri almasını istiyoruz. Kelkit Sadak Antik Kenti, Şiran ilçemizdeki Araköy kaya Mezarlıkları ve 1700’lü yıllardan günümüze kalan Santa Harabeleri tarihimizin derinliklerini göstermektedir.  Ayrıca ilimiz, doğal güzellikler bakımından Avrupa’nın en uzun Köknar ve Ladin ağaçlarını bünyesinde barındıran Kürtün Örümcek Ormanlarını, Torul Karaca Mağarası ve Artabel Gölleri Tabiat Parkı ile Şiran ilçemizdeki Tomara Şelalesini barındırmaktadır" diye konuştu.

Başkan Çimen, Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nin 3 ayrı medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydederek, "Tarihin ve doğal güzellikleri bir arada bulunduran Süleymaniye, Gümüşhane turizminin olmazsa olmazıdır. Gümüşhane Belediyesi olarak turizmde ön plana çıkacak olan Süleymaniye için gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarihi dokuyu yenileme çalışmalarımız kapsamında yine burada bulunan Zeki Kadirbeyoğlu Konağı ve çevre düzenlemesine başladık. Ayrıca burada yapılacak olan kayak merkezi ile bölgemiz kışın kayak, yazın çim kayağı ile hareketlenecektir. İnanıyorum ki, şehrimiz bu çalışmaların ardından adını turizm ile dünyaya duyuracaktır. Gümüşhane olarak turizmde geçiş bölgesi olmaktan çıkıp, bir merkez şehir konumuna gelmek istiyoruz. İnşallah hep birlikte çalışarak, ele ele vererek, Gümüşhane’mizin turizmini geliştireceğiz. Bu düşüncelerle Turizm Haftası’nın milletimize, şehrimize ve turizm sektörüne hayırlı olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.