Belediye’den 30 yıllık soruna neşter

Gümüşhane Belediyesi’nin kentteki trafik çilesini sona erdirme çalışmaları kapsamında uygulamaya koyacağı kent merkezindeki yeni trafik akışı Pazar günü hayata geçirilecek.

Gümüşhane Belediyesi’nin kentteki trafik çilesini sona erdirme çalışmaları kapsamında uygulamaya koyacağı kent merkezindeki yeni trafik akışı Pazar günü hayata geçirilecek.

İl Trafik Komisyonu’nun 11 Kasım 2014 tarih ve 2014/7 sayılı kararı sonrası belirlenen yeni güzergahlara göre, bazı caddelerde trafik akışı tek yöne indirilirken, bazı caddelerde ise çift yön uygulaması devam edecek. Ayrıca kararla birlikte kamyonların şehir merkezine girişleri belirli saatler dışında yasaklandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, sürücü ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için trafik işaretlerine ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Çimen, Belediye olarak kentteki trafik keşmekeşini çözmek için yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından yeni güzergahları belirlediklerini kaydederek, “Belediye olarak uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışma yürütürken ilimizdeki esnafın, vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldık. Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK’tan trafik uzmanı ekipler getirerek onlara bir çalışma yaptırdık. Yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda güzergahları belirledik. İnşallah yeni trafik düzeni şehir trafiğini rahatlatacaktır” dedi.

İŞTE YENİ GÜZERGAHLAR

Çimen, yeni belirlenen güzergahlar sonrası şehir trafiğinde rahatlama olacağını ifade ederek, “Belediye ve Emniyet Müdürlüğümüzün ortaklaşa yapmış olduğu çalışma sonrası Karaer Mahallesi Atatürk Caddesi, Fuadiye Caddesi, Hasanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi ve Hasanbey Caddesinde tek yön trafik düzenlemesi yapılacak. Buna göre Tarım İl Müdürlüğü önünden Hasanbey Caddesi ile birleştiği noktadan başlayarak Fatih Parkı önündeki dönel kavşağa kadar olan kısım ile Fatih Parkı önündeki dönel kavşaktan başlayarak PTT önündeki Zafer Caddesi ile bağlantı yerine kadar olan kısımda da Bayburt istikametine göre tek yön gidiş olarak kullanılacak. PTT önündeki girişten başlayarak Kemaliye Cami önü dahil olmak üzere Tarım İl Müdürlüğünün Cumhuriyet Caddesi ile birleştiği noktaya kadar olan kısım Bayburt’tan Trabzon istikametine olacak şekilde tek yön gidiş olarak kullanılacak. Zafer Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne inmek isteyen sürücü Kemaliye Cami yanından tek yön gidiş olarak ini yapabilecek. Atatürk Caddesi’nden Zafer Caddesi’ne gidişler ise Hürriyet Caddesi üzerinden tek yön olarak sağlanacak. Ahmet Ziyaüddin Caddesinden Atatürk Caddesi’ne giriş çıkışlar artık çift yön olacak. Köprübaşı Polis Merkezi kavşağında bulunan sinyalizasyon sistemi tarihi köprünün tadilat yapılarak trafiğe kapatılmasının ardından kaldırılarak Ahmet Ziyaüddin Caddesine taşınacak. İmamoğlu sokak ile Fuadiye Caddesi mevcut hali ile tek yön olarak kullanılmaya devam edecek. Şehit Teğmen Murat Akçay Sokağı ve Daltaban Köprüsü’nde değişiklik yapılmadı” diye konuştu.

KAMYONLARA KISITLAMA GETİRİLDİ

Şehir içerisine yük taşıyan kamyonların girişinin yasaklandığını kaydeden Çimen, “Yük taşıyan kamyonlar şehir içindeki trafiğinde aksamalara neden oluyordu. Bu nedenle kamyonların girişini belirli saatlerde engelledik. Kamyonlar, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Hasan Bey Caddesi, Hürriyet Caddesi, Ahmet Ziyaüddin Caddesi, Zafer Caddesi, Sebahattin Aytaç Caddesi ve Fuadiye Caddesi’ne hafta içerisinde 08.00- 21.00, Cumartesi günleri ise 12.00 - 21.00 saatleri arasında şehir merkezine giremeyecek. Fakat bozulacak ve boşaltılması önem arz eden yük taşıyan araçlar Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden izin alarak yüklerini boşaltabilecekler. Kamyonlar şehir merkezine girişleri pazar günü tüm günün serbest olacak” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILACAK

Köprübaşı Polis Karakolu’nun yanında bulunan ve şehir merkezinden transit yol güzergahına çıkış sağlayan Gümüşhane Köprüsü’nün araç trafiğine kapatılacağını hatırlatan Çimen, “Köprübaşı Karakolu’nun yanında bulunan Gümüşhane Köprü’sünü araç trafiğine kapattık. Bu köprü Anıtlar Yüksek Kurulunun almış olduğu karar restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının ardından köprü yalnızca yaya geçişine açık kalacak” ifadelerine verdi.