Gümüşhane’de ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ yapıldı

Gümüşhane’de ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ yapıldı

Gümüşhane’de ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ yapıldı

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Kurtuluş ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü’ yapıldı.

Gümüşhane Belediyesi tarafından akşam namazının ardından merkez Kemaliye Camisinde okutulan mevlidin ardından gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kamu kurum müdürleri, askerler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İl Jandarma Komutanlığının işbirliğinde Gümüşhane Belediyesi Mehteran ekibinin çaldığı marşlar eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Zafer Meydanı’ndan başladı. Hasanbey Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi istikametinde devam eden yürüyüş, Belediye Başkanlığı önündeki Fatih Parkı’nda son buldu.

Burada konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü şehitlerin hüznü ile buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Bizlerin bu topraklarda yaşayabilmesi için canlarını feda eden aziz şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimizi burada bir kez daha sunuyorum. Bugün, bizler şehit ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde buradayız. Atalarımızın canları uğruna savundukları bu toprakların omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Onlardan emanet aldığımız vatanımızı çağdaş milletler seviyesine çıkararak bizden sonraki nesillere aktarmak zorundayız” dedi.

Gümüşhanelilerin bayrak, vatan ve millet konusundaki hassasiyetini kurtuluş mücadelesinde gösterdiğini, günümüzde de göstermeye devam ettiğini kaydeden Başkan Çimen, “Gümüşhaneliler söz konusu vatan olunca canlarını her zaman seve seve feda etmiştir. Gümüşhane halkı vatanseverdir. Onun için hiç bir zaman fadakarlıktan kaçınmamıştır. Bunun en son örneğini, geçtiğimiz günlerde Güneydoğuda bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonda şehadet şerbeti içerek şehit olan teğmenimiz Recep Erdoğan’la,  gazi olan özel harekat polisimiz Ufuk Ağaç’la göstermiştir. Yüzyıl önce bu topraklarımızda yaşananlar! Günümüzde yakın coğrafyalarımızda Irakta, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da ve dünyanın birçok yerinde mazlumlara yapılmaktadır. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Suriye’de Bayırbucak Türkmenleri ülkemizle olan yakın akrabalık ilişkileri sebebiyle yok edilmek isteniyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Onlara olan desteğimiz sonsuza kadar devam edecektir. Bunu Esat ve bütün dünya böyle bilsin. Etrafımızda yaşanan bu olaylar, bağımsızlığın önemini bir kez daha göstermiştir. Bağımsızlık ekmek ve su gibi zaruri bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

Etkinlik, İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan duanın ardından Fatih Parkı’nda vatandaşlara çay ve simit ikramı ile sona erdi.