İtfaiye 2015 yılında 110 yangına müdahale etti

İtfaiye 2015 yılında 110 yangına müdahale etti

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde 110 yangına müdahale etti.

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde 110 yangına müdahale etti.

Çalışmalarını 17 personel, 6 araç ile sürdüren İtfaiye ekiplerinin 2015 yılı içerisinde müdahale ettiği 110 yangından, 6'sı elektrik kontağı, 1'i ocak, soba ve kalorifer kazanı, 3'ü baca tutuşması ve 100 tanesi de diğer değişik sebeplerden dolayı meydana geldi.

Bu yangınların 8’i ahşap binalarda meydana gelirken, 6’sı betonarme binalarda, 3'ü araç ve 93'ü de ot, saman, çöp ve diğer değişik nedenlerden dolayı meydana geldi. 

Yangınların meydana geldiği yerlere kısa bir süre içerisinde ulaşarak müdahale eden İtfaiyesi Müdürlüğü, yıl içerisinde meydana gelen 14 bina yangınından 5'ini yangın başlamadan, 5'ini kısmen yandıktan sonra, 4'ünü de tamamen yandıktan sonra söndürebildi.

İtfaiye Müdürlüğü yangın ve afet olaylarının yanı sıra vatandaşlara yapılan hizmetlerde de etkin rol alıyor.

Ekipler, ayrıca su verme ve kanalizasyon arızalarına müdahalede 536, cadde yıkaması için 193,  cadde sulaması için 467,  ağaç sulaması için 79 tank su, pankart asmada 96 ayrı görev ve 391 kez merdiven desteği sağladı. Ekipler yine yıl içerisinde 26 trafik kazasında da müdahale etti. Yıl içerisinde 7 kuruma da yangın eğitimi verildi.

İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük, Gümüşhane Belediyesi  İtfaiye Müdürlüğünün başarılı çalışmalarını 2015 yılında da sürdürdüğünü ifade ederek, “İtfaiyemiz, yangın ihbarının ardından kısa bir sürede olay yerine ulaşarak yangınlara müdahalede bulunuyor.  Müdürlük olarak gerek kendi bünyemizde gerekse kurumlardan gelen istekler karşısında sürekli yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları yapıyoruz. Bizlerin en büyük duası yangınların olmamasıdır. Ancak biz yinede her türlü kötü olaya karşı 24 saat hizmetimizi sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız sayın Ercan Çimen'e ve gerektiğinde canını tehlikeye atarak vatandaşların hayatını kurtaran itfaiye personelimize yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.