Bu durak başka durak

Bu durak başka durak

Bu durak başka durak

- Gümüşhane Belediyesi'nin hizmete koyduğu klimalı duraklar kışın soğuktan, yazın sıcaktan koruyor

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesi tarafından hizmete konulan klimalı duraklar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, duraklarda toplu ulaşım araçlarını bekleyen vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için başlattıkları klimalı durak uygulamasını kentte 4 ayrı noktada hizmete koyduklarını kaydetti.

Hastane önü, Belediye önü, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi köprüsü ve üniversite önünde kurdukları klimalı durakları  vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Çimen, vatandaşların rahat ve konforunun kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Başkan Çimen, modern kentte klimalı durak döneminin başladığını kaydederek, "Gümüşhane’de çetin geçen kış mevsiminde vatandaşlarımız klimalı duraklar sayesinde otobüs ve dolmuş beklerken soğuktan etkilenmiyor. Şehrimizde 4 noktada bu klimalı duraklarımızı kurduk. Başka noktalarda da planlamalarımızı yaptık. En kısa zamanda hayata geçireceğiz. Klimalı duraklarımız kışın sıcak, yazın da soğuk olacak şekilde ayarlandı. Bunu biz daha önce düşünmüştük fakat şimdi hayata geçirdik. Buna benzer farklı projelerimiz de olacak. Vatandaşlarımıza, şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Vatandaşların durakları yoğun bir şekilde kullandıklarını dile getiren Çimen, "Vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık ve klimalı duraklarımızın sayısının artırılması için talepte bulundular. Önümüzdeki süreçte klimalı duraklardan güneş enerjisiyle çalışan ve daha değişik donanımlı olanlarını da üretmeyi planlıyoruz. Duraklarımızı hizmete koyduğumuzu sosyal medyada paylaşmamızın ardından burada da güzel tepkiler aldık. Sosyal medyada beğeni sayısı 300 bini geçti. İnsanlara direkt dokunduğumuz için herkes bunu kullanıyor” diye konuştu.

Klimalı durakların nasıl çalıştığını da aktaran Çimen, “Kapıları dokunmatik sistemle otomatik olarak açılıp kapanıyor. İçerisindeki ısıtma ve soğutma sistemi zaman rölesine bağlı olarak çalışıyor. Her 15 dakika da bir klima çalışıp duruyor” ifadelerini kullandı.