Gümüşhane Belediyesi’nin fotoğraf yarışması sonuçlandı

Gümüşhane Belediye'sinin birincisini düzenlediği ‘Gümüşhane ve İlçelerinde Kültür, Yaşam ve Mekan’ konulu ulusal fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ile ortaklaşa gerçekleştirilen ve dijital (sayısal) renkli veya siyah-beyaz kategorisinde yapılan yarışmada, Mehmet Özdemir’in pekmez yapan kadın fotoğrafı birinci olurken, pestil seren kadınlar fotoğrafı ile Uğur Bulut ikinci, Zigana Kayak Merkezindeki koyun sürüsü fotoğrafı ile Gökhan Turunç da üçüncü oldu.

Hasan Alper Eryiğit, Hasan Türker, İlhan Uzunismail, Orhan Tanhan ve ikinci olan Uğur Bulut başka bir fotoğrafı ile mansiyon ödülü kazandı.

Yarışmanın seçici kurulunda fotoğraf sanatçısı Ahmet Fatih Sönmez, Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Emre Aslan, GÜFSAD Başkanı Engin Doğru, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan, fotoğraf sanatçıları Halim Kulaksız, Mustafa Zengin ve Vehbi Yalçın yer aldı.

Toplamda 157 katılımcının 544 fotoğraf ile katıldığı yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, 5 adet 500'er yüz liralık mansiyon, 40 adet sergilemeye de 100'er lira para ödülü verilecek.

Yarışmada derece yapan yarışmacılara daha sonra düzenlenecek olan törenle hediyeleri teslim edilecek.

Yarışma sonuç linki şu şekildedir: http://www.tfsfonayliyarismalar.org/yarisma_detay_sonuc.asp?s=150