Gümüşhane Belediyesi halk oyunları ekibi kuruyor

Gümüşhane Belediyesi Gümüş Dans Topluluğu yeni ekip oluşturuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar, geçtiğimiz yıl oluşturdukları halk oyunları ekibini bu yıl yeniden kuracaklarını belirtti.

Bayar, halk oyunları ekibinin daha önce olduğu gibi gösteriler sunacağını ifade ederek, "Halk oyunları antrenörümüz Adem Dal’ın eğitmenliğini yapacağı halk oyunları ekibimize yeni oyuncular arıyoruz. Geçtiğimiz yıl oluşturduğumuz halk oyunları ekibimiz çok başarılı gösterilere imza attı. Bu yıl da yine aynı kalitede halk oyunları ekibi oluşturacağız. Halk oyunları ekibimiz, Gümüşhane’ye ait halk oyunlarının yanı sıra yedi bölgenin oyunlarını da öğrenecek. Halk oyunları ekiplerimizle şehrimizdeki festivaller ve programlar başta olmak üzere, il dışı ve yurt dışındaki programlara katılacağız. Ekibimiz 18-35 yaş arası bay ve bayanlardan oluşacak" dedi.

Bayar, Halk oyunları ekibine  katılmak isteyenlerin Gümüşhane Belediyesi santral bölümüne başvurmalarını istedi.