Belediye'nin aşevine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Gümüşhane Belediyesi'nin kurmuş olduğu aşevindeki iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hasanbey Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Parkı'nda bulunan Sebahattin Aytaç Evi’nde Ramazan ayının başlaması nedeniyle kurulan aşevinde her gün yaklaşık 600 kişiye iftar yemeği veriliyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, imkanı olmadığı için evinde iftarını açamayan ve çeşitli nedenlerle iftara yetişemeyecek durumda olanlar için aşevi kurduklarını kaydederek, günde dört çeşit yemekle hizmet verdiklerini belirtti.

Geçtiğimiz yıl kentte çadır uygulamasına son verdiklerini hatırlatan Başkan Çimen, "Geçen yılda vatandaşlarımızın daha hijyenik ve daha modern şartlarda iftarlarını açmaları için restoran ile vatandaşlarımıza hizmet etmiştik. Bu yıl aynı hassasiyet ile vatandaşlarımıza iftar veriyoruz. Belediye olarak Ramazan ayının manevi duygusunu vatandaşlarımız ile yaşamak istiyoruz. Bu kapsamda çeşitli hizmetler yapıyoruz. Burada vatandaşlarımız yalnızca iftarlarını açmıyor aynı zamanda birbirleriyle buluşma noktaları haline geliyor. Rabbim sofralarımıza bereket versin" dedi.