Belediye’nin iftar geleneği sürüyor

Belediye’nin iftar geleneği sürüyor

Belediye’nin iftar geleneği sürüyor

Gümüşhane Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca verilecek olan iftar yemeğinin ilk gününde yaklaşık 600 kişi iftarını açtı.

Hasanbey Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğine katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen, masaları gezerek vatandaşlarla sohbet ederek, yakından ilgilendi.

Başkan Çimen, Ramazan ayı boyunca Belediye olarak iftar yemeği vereceklerini kaydederek, “Öncelikle huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayına kavuşmuş olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizin ve İslam Alemi’nin mübarek ramazan ayını kutluyorum. Belediye olarak geçen yıl çadır uygulamasına son vererek, vatandaşlarımızın daha nezih bir ortamda iftar etmelerini sağladık. Bu yıl da iftar yemeklerimizi kurduğumuz aşevinde veriyoruz. Burada her gün yaklaşık bin kişiye yetecek kadar yemek hazırlıyoruz. Bizde Ramazan ayının ilk gününde vatandaşlarımız ile bir araya gelmek istedik. Ramazanın bolluğunu bereketini, birlik ve beraberlik duygusunu burada hep birlikte yaşıyoruz. İyi ki geldin Ramazan diyoruz. Bu ayda insanlar kendi nefsinin terbiyesini yapma imkanı buluyor” dedi.