Çimen'den Ramazan mesajı

Çimen'den Ramazan mesajı

Çimen'den Ramazan mesajı

-Belediye tarafından Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar verilecek

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ramazan ayının başlaması nedeniyle mesajı yayınladı.

Başkan Çimen, Ramazan ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, Ramazan ayının Gümüşhane’ye, ülkeye, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Bir ay sürecek olan Ramazan ayının içerisinde yeryüzündeki bütün hayır ve bereketleri barındırdığını ifade ederek, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet'in 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur' diye müjdelediği ramazan ayına ulaşmış bulunmaktayız. Ramazan ayı içerisinde dünya ve ahret mutluluğumuzun temini için gönderilen Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayın içerisindedir. Ramazan’ın diğer ay ve zamanlara oranla dini ve sosyal hayatımızda çok büyük önemi ve değeri bulunmaktadır. Mağfiret, rahmet ve günahlardan arınma olan Ramazan ayında, akrabalarımız, komşularımız, yakınlarımızla olan dargınlıklarımıza da son vermeliyiz. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında asıl önemli olan aç ve susuz kalmak değil, Allah’ın rızasını kazanmak uğruna açlığa ve susuzluğa razı olabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazanın, tüm vatandaşlarımız ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Çimen, ramazan ayı boyunca Belediye olarak ücretsiz iftar vereceklerini kaydederek, “Geçen yıl çadır uygulamasına son vererek daha hijyenik bir ortam sağlayarak bir lokantada vatandaşlarımızın iftar açmasını sağlamıştık. Bu yılda başlatmış olduğumuz uygulamamıza devam ediyoruz. Bu yıl Hasanbey Mahallesi transit yol üzerinde bulunan Cumhuriyet Parkı içerisindeki Sebahattin Aytaç Evi’nde Ramazan ayı boyunca 1000 kişiye yetecek kadar iftar vereceğiz” diye konuştu.