“Örnek Mahalle” projesinin temeli atıldı

Gümüşhane Belediyesi tarafından kentte ilk kez başlatılan ‘Örnek Mahalle’ projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yol, kaldırım çalışmaları, peyzaj düzenlemeleri, sosyal tesis alanında arazi dolgu işlemleri, Gümüşhane evi modelinde muhtar-taziye evi yapımı, çocuk parkı ve oturma alanları, Yunus Emre Cami ön kısmında bulunan cami şadırvanında peyzaj düzenleme çalışmalarını kapsayan proje devlet-millet işbirliği ile gerçekleştirilecek. Yeni Mahalle Yunus Emre Cami önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Yeni Mahalle Muhtarı Yunus Çimen, Belediye Başkan yardımcıları ve birim müdürleri, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı. Törenin açılışında konuşan Mahalle muhtarı Yunus Çimen, yapılacak olan çalışmaların mahalleleri için çok büyük bir hizmet olduğunu belirterek, mahallenin sorunlarının çözümü için gayret gösteren Belediye Başkanı Çimen ve diğer ilgililere herkese teşekkür etti. Milletvekili Aydın, Gümüşhane için kurdukları hayallerinin tek tek yerine geldiğini belirterek, “Hayallerimiz vardı. Bu hayallerimiz hükümetimizin belediye sınırları dışında köyleri, beldeleri, dağları, yaylaları kent yaşamında daha iyi bir ortama taşıdığı bir Gümüşhane’de bundan belediye sınırları içerisinde yararlanılması arzumuz vardı. Onun için de bundan 14 ay önce sizlerden iktidar gücü, çuvallarla para gönderiyor, Türkiye’nin en büyük şehir içi dere ıslahını Gümüşhane yapıyor. Torul ve Gümüşhane merkez belediyelerinin iktidarla buluşması gerekiyor diyorduk. Hamdolsun hem Torul belediyesi hem de Gümüşhane Belediyesi 15 yıllık o bağlı prangalarında kopmanın ve onun verdiği heyecanla yüksek ve hızlı koşmanın zevkini yaşıyor. O nedenle Ercan Başkanın şehirdeki görüntüsü şuanda madenciler gibi hani her yere sondaj vurulur ya Ercan Başkan’da şehrin her yerine bir kazma vurmaya başladı. Allah razı olsun” dedi. Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Gümüşhane’de ilk kez ‘Örnek Mahalle’ uygulamasını yapıldığını kaydederek, amaçlarının şehrin 13 mahallesinin de bu şekilde yapmak olduğunu belirtti. Seçimlerde verdikleri sözleri tek tek yapacaklarını ifade eden Başkan Çimen, “Bu şehrin aynası olan mahallelerimiz için örnek mahalle uygulamasını başlattık. İlk defa da bir taziye evi, muhtar evi bize nasip olacak. Biz bugün burada varsak bunlar yapılmadığı için var olduğumuzu da ben ve ekibim çok iyi biliyoruz. Onun için buradayız. Gümüşhane’de beklentilerin çok büyük olduğunu da biliyoruz” dedi. Muhtar evinin yerinin tahsisi için İl Özel İdaresi nezdinde Vali Yücel Yavuz’a teşekkür eden Başkan Çimen, “Şuanda planlamalarımızı tek tek yapıyoruz. Doğusuyla, batısıyla nerede ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz bu şehri modern bir kent haline getireceğiz. Süreci buradan başlattık. Kaldırımıyla, yürüme yollarıyla güzel bir mahallemiz olacak. Projenin ikinci etabında da Emirler mezarlığının üst tarafında yeni bir mezarlık yeri yapacağız. Yine 42 konutların yanına 100 konut daha yapacağız. Tüm bu çalışmalar tamamlandığında Yeni Mahalle’nin örnek mahalle olacak. Şehrimizin her noktasını 2015 yılında şantiyeye çevireceğiz demiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Bundan sonra hızlı bir şekilde koşacağız. Sizlerin de dualarını ve desteklerini bekliyoruz. Buradaki çalışmamızı hem öz kaynaklarımız hem de hayırsever işadamları Hüsamettin Çimen ve Osman Akgül’ün katkılarıyla yapılacağız” diye konuştu. Yapılan konuşmaların arından Milletvekili Aydın ve Belediye Başkanı Çimen, iş adamı Hüsamettin Çimen’i kürsüye davet ederek, projenin gerçekleştirilmesi için muhtar evi ve taziye evini yapımını üstlenmesinin sözünü aldı. Tören kesilen kurban ve yapılan duanın ardından temele harç atılmasıyla son buldu.