Kursiyerlere sertifikaları verildi

Türkiye’de ilk defa Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Engelli Dostu Şehir Gümüşhane’ projesi kapsamında 15 günlük eğitime tabi tutulan 37 kamu personeli için sertifika töreni düzenlendi. Tören başlangıcında okunan İstiklal Marşı davetlilere ve işitme engellilere işaret diliyle okuyan 37 kursiyer katılımcılardan büyük alkış aldı. Belediye hizmet binasında düzenlenen törene Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum müdürleri, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Belediye Meclisi üyeleri, Gümüşhane İşitme Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Köksal, kursiyerler ve işitme engelliler katıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, yerel yönetimler olarak Türkiye’de bu eğitimi ilk kez Gümüşhane Belediyesi’nin verdiğini belirterek, 15 gün boyunca 37 farklı kurumda çalışan personel ile 10 işitme engellinin bu kursa katıldığını söyledi. Kendisinin de bazı eğitimlere katıldığını dile getiren Çimen, işitme engelli vatandaşların dernek talebine karşılık Belediye binasında dernek lokali sözünü yineledi ve kursa katılan herkese teşekkür etti. Eğitimi veren Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Ulutaş ise Türkiye’de yaklaşık 3,5 milyonluk işitme engellilerin en büyük sıkıntılarının iletişim problemi olduğunu kaydetti. Gümüşhane’de artık işitme engellilerin tüm kamu kurumlarında iletişim kurabileceği bir temsilcisi olduğuna vurgu yapan Ulutaş, bu eğitimin bir başlangıç olduğunu belirterek, Federasyon adına başta Belediye Başkanı Ercan Çimen olmak üzere herkese teşekkür etti. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise programa katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, “Böyle bir programın Türkiye’de ilk defa Gümüşhane’de yapılıyor olması bizi gururlandırdı. Belediye Başkanları, Valiler, Milletvekilleri birçok işi yapıp başarabilirler ama farkındalık oluşturacak işler bu tür projelerdir. Birilerinin hayatını kolaylaştıracak işler yaptığımız zaman diğer bütün maddi işlerden daha anlamlı, daha keyifli oluyor. Bu tür sosyal projeleri gerçekleştirdiği için Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Programda konuşan Vali Yücel Yavuz, sosyal devlet anlayışının en güzel yansımalarından birisinin Gümüşhane Belediyesi ile Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu’nun birlikte çalışmasıyla ortaya çıkan bu kurs olduğunu söyledi. İnsan hayatının en önemli ve vazgeçilmezi olan kısmının “sağlık” olduğunu belirten Vali Yavuz, “Şuanda sağlıklıyız ama her zaman bir engelli potansiyelimiz olduğunu unutmamamız gerekiyor. İşitme engelli vatandaşlarımızın da hayatlarını kolaylaştırmak için devletimiz, milletimiz, el ele, kol kola veriyor ve imkanları onlara seferber ediyor. Onların hayatını kolaylaştırmak ve önlerindeki engelleri kaldırmak için elimizden gelen her türlü yetki ve görev anlayışını sergilemek zorundayız. STK’lar, genel idare ve mahalli idarelerimiz her zaman, her yerde bu işin üzerinde olacağız. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldıracağız, fiziki sıkıntıları gideceğiz. Bu tür kursların çoğaltılması yoluyla işitme engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında veya günlük yaşamlarında hayatlarını kolaylaştıracak şekilde, onların dilinden anlayacak, derdini anlayabilecek ve anlatabilecek bir bilgi birikimi ve beceriye kavuşturmak için bu kurslar devam edecektir. Kursa bu kadar katılım olması beni gururlandırdı.” dedi. Ödül töreni plaket, teşekkür ve sertifikaların protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından kokteyl ile son buldu.