BAŞKAN ÇİMEN’İN 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ MESAJI

BAŞKAN ÇİMEN’İN 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ MESAJI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, İstiklal Marşı’nın büyük Türk Milleti’nin yeniden diriliş ve şahlanışının özeti olan büyük bir destan olduğunu ifade ederek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı her dizeyle Türk halkının esarete boyun eğmeyişini tüm dünyaya ilan eden İstiklal Marşımız, aynı zamanda birlik ve beraberlik gücümüzü bugüne taşıyan değerlerimizin başında gelmektedir” dedi.

İstiklal Marşı’nın milletimizin içindeki duygulara tercüman olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Savaşı’mızın destanını, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık ve var olma mücadelemizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıldönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle anıyorum. Bir asırdır ulusal ve uluslararası her platformda büyük bir gururla, şerefle okuduğumuz İstiklal Marşı’mıza Cumhuriyetimizin tüm değerleri gibi sahip çıkacak, milli mücadele ruhumuzu gelecek nesillerimize aktaracağız. İstiklal Marşı’mız milletimizin içindeki o ulvi ve büyük duygulara adeta tercüman olmuştur. İstiklal Marşı, milletimizin onur ve gurur mücadelesinin yıldızı olarak milletimize mal olmuştur. Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum.”