GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ 5 TIR YARDIM GÖNDERDİ

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ 5 TIR YARDIM GÖNDERDİ

Gümüşhane Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi vuran 7.7'lik ve 7.6'lık deprem sonrası başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Belediyesi ve vatandaşların desteğiyle toplanan 5 tır dolusu yardım malzemesinin deprem bölgesine gönderildiğini bildirdi.

Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi giriş katını yardım toplama alanı olarak belirlediklerini ve buraya vatandaşların yardımda bulunduklarını belirterek, “Altın Kalpli insanlarımız kampanyamıza yoğun bir şekilde destek veriyor. Vatandaşlarımız yardım duyurusunda bulunduğumuz andan itibaren gece gündüz demeden adeta akın akın yardım getiriyor. Gönüllü vatandaşlarımız ve personellerimizle birlikte yardım malzemelerini sınıflandırıp, hazır hale getirdik ve şuana kadar 5 TIR olarak gönderdik. Başlattığımız yardım seferberliğine katılan tüm vatandaşlarımıza ve personelimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Deprem sonrası Adıyaman’a arama kurtarma ekibi gönderdiklerini kaydeden Başkan Çimen, “Gümüşhane Belediyesi olarak depremden hemen sonra Adıyaman'a arama kurtarma ekiplerimizi sevk ettik. Valiliğimiz ve AFAD ile koordinasyon halinde sürdürdüğümüz yardım çalışmalarımızı Depremin ilk anından itibaren gerekli talimatlarımızı vererek hazırlıklarımızı çok kısa bir süre içerisinde başlattık ve devam ettiriyoruz. Gümüşhane Belediyesi olarak İş makinelerimizi, İtfaiye Müdürlüğümüzün personellerini tüm donanımlara sahip araçlarımızı ilk müdahale ekipmanlarıyla birlikte Adıyaman'a gönderdik. Arama ve kurtarma ekibimizin yanı sıra iş makinelerimizi de bölgeye gönderdik. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Rabbim bir daha böyle büyük afetlerle bizi imtihan etmesin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu zorlu günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacak, yaralarımızı birlikte saracağız” şeklinde konuştu.