BELEDİYE YENİ İSİMLER BELİRLEDİ

BELEDİYE YENİ İSİMLER BELİRLEDİ

Gümüşhane Belediyesi, kentteki bazı noktalardaki üst geçit, mahalle konağı, sokak, park ve bağlantı kavşaklarına isim verdi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantılarında kentteki bazı noktalara isim verdiklerini kaydederek, “Şehrimizin birçok değeri var. Bu değerlerimiziz isimlerini yaşatmak istedik. Bu nedenle Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonumuz çalışma gerçekleştirdik. Komisyonumuzun raporuna göre şehrimizin bazı noktalarındaki alanları isimlendirdik. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli, merhum Muhsin Yazıcıoğlu gibi şehrimizin diğer değerlerinin yer aldığı isimlendirme çalışmalarımızı tamamlayarak Meclisi’mizden oy birliği ile karar aldık. Almış olduğumuz kararların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Meclisi’nin almış olduğu karara göre verilen isimler şu şekilde:

“Yenimahalle, Eskibağlar ve Bağlarbaşı Mahallesi sınırları içerisine bulunan ”Kazım Karabekir” Caddesi’nin Bağlarbaşı sınırlarında yer alan kısmına “Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı”, Karşıyaka Mahallesi Vadi Sokak ile Mesire Kavşağı’nın kesiştiği noktadan itibaren Kazım Karabekir Caddesi’nin bağlantı noktasına kadar kısmına “Dr. Devlet Bahçeli Caddesi”, Bağlarbaşı Mahallesi sınırları içerisine bulunan şehit ve gazi anıtlarının olduğu parka “Muhsin Yazıcıoğlu”, Gümüşhane Üniversitesi bölgesinde bulunan üst geçide “Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz”, Aydın Doğan Spor Kompleksi bölgesine bulunan üst geçide “Milli Futbolcu Ahmet Çalık”, Küp Park bölgesine yapılacak olan üt geçide “Bakan Turgut Yücel”, Karşıyaka Mahallesine bulunan üt geçide “Milli Kayakçı Muzaffer Demirhan”, Kazım Karabekir Caddesindeki üst geçide Şehit Tamer Aktaş, Karşıyaka Mahallesine yapılan spor tesislerine “Naim Ağaç”, Dumlupınar İlköğretim Okulu bölgesinde bulunan üst geçide “Şehit Teğmen Recep Erdoğan”, Gümüşhanespor Tesislerine “Hacı Osman Akgül”, Hasanbey mahallesine yapılacak parka “Şehit Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ve şehit Eren Bülbül, Karşıyaka Vadi Sokak Afet Evleri önüne yapılacak parka “Harun Şeker”, Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Kültür Evine “Hacı Erkan Kocatürk”, Bağlarbaşı Mahallesinde Kültür Evi alt kısmında bulunan tesise “GENÇHANE”,  Çevre yolu kavşak ve tünellerine Örümcek Ormanları, Limni Gölü, Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, İmera Manastırı, Sadak Antik Kent, Kırklar Mağarası ve Santa Harabeleri isimlerinin verilmesine karar verildi.”

Belediye Meclisince daha önce de Erkan Pelit, Orhan Aydoğdu, Sevil Kullukçu ve Yalçın Kurt isimlerini Kültür Evleri ve parklara vermişti.