BAŞKAN ÇİMEN'DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

BAŞKAN ÇİMEN'DEN 30 AĞUSTOS MESAJI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu'nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünün olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktasının 30 Ağustos Zaferi olduğunu kaydeden Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi:

“Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır. Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini 30 Ağustos 1922'de tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Ecdadımızın gösterdiği fedakarlık ve mücadele azminden ilham alarak şüheda kanlarıyla sulanmış bu kutsal emanete sahip çıkmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruzun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”