BAŞKAN ÇİMEN'DEN 23 NİSAN MESAJI

BAŞKAN ÇİMEN'DEN 23 NİSAN MESAJI

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 102'ici kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

23 Nisan 1920 tarihinin her yaştan ferdiyle vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsali olduğunu kaydeden Başkan Çimen, TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle yad ettiklerini ifade etti.  

Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi:

“‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Türk milleti, tüm imkansızlıklara rağmen ayağına pranga vurulmasına izin vermeyerek, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirdi. İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin, iradesini hayata geçirme yolunda sergilediği azim, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur.  Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 102 yılda, vatandaşlarımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. 23 Nisan ayrıca demokrasinin, milli iradenin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda, daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışacağız. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyor, 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını tazimle yad ediyorum.”