BİNALI YILDIRIM BELEDİYEMİZİ ZİYARET ETTİ

BİNALI YILDIRIM BELEDİYEMİZİ ZİYARET ETTİ

Eski TBMM Başkanı, Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kurtuluş programına katılmak üzere geldiği Gümüşhane’de Belediye Başkanı Ercan Çimen’i ziyaret etti.

Belediye önündeki kurtuluş programının ardından beraberinde Vali Kamuran Taşbilek, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Ak Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Ak Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Ak Parti Gümüşhane il Başkanı Celalettin Köse, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri le belediye ziyaretine gelen Yıldırım, Türkiye’nin bu günlere kolay gelmediğini belirtti. 2002 yılında morallerin dibe vurduğu, umutlar yok olduğu bir anda AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları olarak kutlu yürüyüşü başlattıklarını söyledi.

Belediye başkanlığındaki konuşmasında Yıldırım,  “17 yıl geçti dönüp baktığımızda bambaşka bir Türkiye var. Şimdi ülkemiz, partimiz, hükümetimiz hakkında ileri geri konuşanlar var. Onlar konuşur AK Parti yapar diyerek bugünlere geldik. Herkesin bir uzmanlık sahası var. İş yapanların konuşmaya fazla vakti olmaz. Ama hiç hizmet yapmamış olanlar da konuşmakta uzmanlık kazanırlar. Bırakalım konuşmak onların işi olsun biz iş yapmaya, ülke için, millet için hizmet üretmeye, proje üretmeye devam edelim. Bir kaşık suda fırtına koparanlar, memleket için kara mizansenler yapanlar elbette mahcup olacaklar. Nasıl 15 Temmuz gecesi mahcup ve perişan oldularsa, nasıl terörle mücadelede hem yurt içinde hem yurt dışında alçak örgütlere hak etikleri dersleri verdiysek bundan sonra da gençlerimizin, kadınlarımızın, milletimizin çok daha güzel günler yaşaması için el birliğiyle, güç birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmasında son 17 yıla yılda Gümüşhane'nin nereden nereye geldiğini anlatan Yıldırım, “Bugün Türkiye’nin en fazla tüneli olan ili haline geldi Gümüşhane. Daha da fazlası olacak. Her taraf erişilir, ulaşılır hale geldi. Yeter mi? Yetmez. Şimdi üst yapı lazım. Fabrika, yatırım lazım. Gençlerimize daha fazla iş lazım, daha fazla üretim lazım. Gurbete giden hemşehrilerimizi memlekete dönmesini sağlamamız lazım. Bunun için turizm ve kültür tesisleri çalışmalarını milletvekillerimiz takip ediyor” şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım’ın Gümüşhane ziyaretinden ve kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Bölgemizin evladı, ağabeyi ve son başbakanımız sayın Binali Yıldırım şehrinize hoş geldiniz. Sayın başbakanım değerli misafirler şehrimize hoş geldiniz. Ahmet Ziyaüddin hazretlerinin şehrine şeref  verdiniz. Bizim Bir sloganımız var. Bunu burada söylemek istiyorum. Bin Ali diye sizlere şeref borcumuz var. Sayın başbakanım ulaşımda ilimize çok şeyler yaptınız yirmi yılda, otuz yılda, eldi yılda yapılamayanları yaptınız.  Parandan sıfırları attığımız gibi sizde bu yatırımları kısa bir zamana sığdırdınız. Ferhat’ın şirine olan aşkını bize sizler gösterdiniz. Burası sizin memleketiniz biz sizinle her zaman gurur duyduk. Sayın cumhurbaşkanımızın şiarında sizlerin emrinde şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Ben Gümüşhane’nin ilk  Ak Partili belediye başkanıyım. Bu şeref benim için ayrı bir onur. Sizlerden aldığımız bilgi ve tecrübelerle bu hizmetleri yapmaya çalışıyorum. Ak parti belediyeciliğin ne olduğunu gösterdik. Bizim tek ihtiyacımız birlik beraberliğimiz ve dualarınızdır. Sayın başbakanım şehrimize yaptığınız hizmetlerden dolayı sizlere ve ekibinize bu soğuk kış gününde bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Çimen, günün anlamı adına Yıldırım’a hediye takdiminde  bulundu.