Başkan Çimen, 2023 vizyon projelerini açıkladı

Gümüşhane Belediye Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimleri öncesi projelerini açıkladı.

Bir televizyon kanalına canlı yayın konuğu olan Başkan Çimen, 2019-2023 yılları arasında ülkemizin 2023 vizyonuna uygun olarak gerçekleştirmek istediği kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Çimen, 2014 yılında 41 proje açıkladıklarını ve bu projelerin 35 tanesini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “2014’te ortaya koyduğumuz hedeflerimizde 2014-2018 yılları arasında şehrimizin altyapı sorunlarını bitireceğimizi ve 2019’a kadar ise şehrimizin bir marka kent haline gelmesi için çaba göstereceğimizi belirttik. Bu çerçevede Allah’a hamdolsun ki, şehrimizin altyapısına dair birçok problemi çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz. 5 yıl boyunca şiarımız hizmet etmek, şehrimizi yaşanabilir bir şehir haline getirmek oldu. Bundan sonraki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 5 yıl önce milletimizin destekleriyle çıktığımız bu yolda, önümüzdeki dönemde yarım kalan hizmetlerimizi tamamlamak ve şehrimize yeni vizyonlar kazandırmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Çimen’in 2023 projeleri şu şekilde:

Kentsel Yenileme Projesi

Gümüşhane mimarisine uygun olarak yaklaşık 80 bin metrekare alanda TOKİ ile işbirliği içinde hükümet binasının olduğu alanda 3 etapta gerçekleştireceğiz.

Şehir Meydanı Projesi

“Şehrimizin en önemli sorunlarından birisi de kent meydanı ihtiyacıdır. Bu çerçevede, Gümüşhane’mize kent meydanı kazandırma çalışmalarımız kapsamında Fatih Parkı ve çevresindeki alanı yeniden projelendirilerek kent meydanı haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda, mevcut alanda bulunan İl Özel İdaresi binası, Polisevi, Gümüş Otel, Akçay İşhanı kamulaştırılarak proje alınana katılacaktır. Yapmayı planladığımız çalışma sonrası şehrimize ve vatandaşlarımıza kent meydanı kazandırmış olacağız.”

900 Konut Projesi