Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerle kutlanacak

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında etkinlikler ilk olarak Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayacak. Çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacak akabinde İstiklal Marşı okunacak. Anıt önündeki tören, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Anıt Şeref defterine günün anlam ve önemine ilişkin yazdıklarının okunması ile sona erecek. Buradaki törenin ardından Zafer Meydanı alanında da tören düzenlenecek. Törenin ardından kurtuluş yemeği verilecek. Daha sonra merkez Kemaliye Camisi’nde akşam namazına müteakip şehitler için mevlit okunacak. Kutlama programı Atatürk Kültür Merkezi’nde Aşıklar Şöleni, Nurullah Akçayır ve Kenan Tuna konseri ile sona erecek.