2 caddeye sokak sağlıklaştırması

2 caddeye sokak sağlıklaştırması

Gümüşhane’de daha önce 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda uygulanan sokak sağlıklaştırma projesi şimdi de şehrin en işlek iki caddesi olan Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde yapılacak.

Gümüşhane’de daha önce 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda uygulanan sokak sağlıklaştırma projesi şimdi de şehrin en işlek iki caddesi olan Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde yapılacak.

İş yerleri ve binaların dış cephelerinin Gümüşhane mimarisine uygun olarak düzenlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmayla ilgili olarak Gümüşhane Belediyesinde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. 

Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen toplantıya, Vali Okay Memiş, Başkan Ercan Çimen, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Ak Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Kamu Kurum Müdürleri ve işyeri sahipleri katıldı.

Gümüşhane’ye 2017 yılında 300 bini aşkın turist geldiğini kaydeden Vali Memiş, hedeflerinin bu 300 bin turisti il merkezine getirebilmek olduğunu belirterek, “Yeni Zigana tünelimiz açıldığında, Gümüşhane Doğu Karadeniz’in en önemli turizm illerinden biri olacak. Çünkü sahilin nemli havasından yarım saat içinde Arap turistler ilimizin serin, güzel havasına gelecekler. Trabzon-Gümüşhane arasında dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun tüneli yapılıyor. 81 ilde kayalıklara kurulmuş tek il Gümüşhane. Bu bizim en büyük zenginliğimiz, dezavantajımız değil. Biz bu durumu pozitif değerlendirerek turizm zenginliği olarak görüyoruz. Gümüşhane mimarisi, bütün eksikliklerine rağmen çevre illerden çok daha iyi. Özellikle Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi. Tek caddemiz var diye eleştiriler geliyor. İstanbul’da da tek cadde var İstiklal Caddesi. Bu yüzden caddelerimizi çok değerli görüyorum. Bu proje çok önemli bir proje. Belediye başkanımızı, belediye meclis üyelerimizi ve emeği geçen herkesi bu aldıkları karardan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Gümüşhane’nin kadimden gelen bir kimliği, mimarisi olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Kahverengi ve krem renklerinin yoğun olduğu bahçeli konak tarzında mimarimiz var. Uygulayacağımız projede bu dokuları görmek istiyoruz. Şehir merkezine getirmeyi hedeflediğimiz turistlerimize kadimden gelen bu dokuyu yansıtmalıyız” diye konuştu.

Belediye başkanı Ercan Çimen ise yaptığı konuşmada “2017’de güzel şeyler yaptık. Bunları yaparken Sayın cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Hükümetimizden ilimizin milletvekillerinden, Sayın Valimizden ve sivil toplum kuruluşlarından hep destek alarak bunları başardık. Her şeyden önemlisi şehrimizin insanlarından destek aldık. Vatandaşlarımızdan ve kurumlarımızdan destek aldığımız zaman işlerimiz daha da kolaylaşıyor. Daha moralli ve şevkle işlerimize sarılıyoruz. Belediye meclisimize aldığımız karar ile Akçakale köyümüzü belediyemize bağladık. Artık Akçakale köyü, Akçakale mahallemiz oldu. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başladıklarını dile getiren Çimn, projede görevli firma ve ilgili müdürlüklerin koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve projeyi 2018 yılında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Projenin benzerini 15 Temmuz Zafer Meydanında yaptıklarını dile getiren Başkan Çimen, “Bu iki caddemizde inşallah esnafımızın, vatandaşımızın da paydaş olmasıyla beraber daha güzel bir görünüme kavuşacağına inanıyorum. Projenin şehrimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu büyük proje için davetimizi kırmayıp gelen siz konuklarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.