Daltaban sanayi esnafıyla toplantı düzenlendi

Gümüşhane Belediyesince yapılacak olan alışveriş merkezi için otogar esnafının ardından söz konusu alanda bulunan Daltaban sanayi sitesi esnaflarıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve sanayi sitesi esnafı katıldı. Toplantıda, sanayi sitesinin yıkımına bir ay içerisinde başlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Çimen, şehre kazandıracakları alışveriş merkezine adım adım yaklaştıklarını kaydederek, "Alışveriş merkezinin yapımı için mevcut otogar ve küçük sanayi esnafının tahliye edilmesi sürecinde sona geldik. Bu süre içerisinde esnaf kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Otogar esnafı için hazırladığımız geçici otogarın yanı sıra yine Daltaban sanayi sitesinde bulunan esnaf kardeşlerimiz için de Bağlarbaşı Sanayi sitesinde yeni işeri oluşturduk. Esnaf kardeşlerimizle yaptığımız istişare sonucu taşınma işlemini kış sezonuna bıraktık. Şimdi taşınma işlemlerine başlıyoruz. Allah'ın izni ile AVM inşaatına bu yıl başlayacağız" dedi.

Vali Memiş ise, Gümüşhane'nin büyümesi ve gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Şehrimizde olanlarla yetinmeyeceğiz. Büyük illerde olan ne varsa burada da olması için gayret göstereceğiz. Bu kentin sosyal alanlara, nitelikli hizmet sektörüne ihtiyacı var. Şehir için yapılacak olan her yatırımı bizde destekliyoruz. Alışveriş merkezi bu şehrin bir eksiğidir ve bu eksik inşallah Belediyemizin yapacağı yatırımla giderilecek" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra sanayi esnafı ile istişare yapılarak taşınma işlemlerinin hızla başlaması kararlaştırıldı.