Başkan Çimen’den Engeliler Günü mesajı

Başkan Çimen’den Engeliler Günü mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını dileyerek, engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla toplumun her kesimini örnek olduklarını belirtti.

Tüm engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için herkesin üzerine sorumluluk düştüğünü kaydeden Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha yaşanılır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek, hepimizin ortak görevidir. Ülkemiz bugün engellilerin hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Bundan sonraki süreçte de yapılacak olan çalışmalarla engellilerimizi çok daha müreffeh bir seviyeye hep beraber taşımalıyız. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız, yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren toplumsal bir durumdur. Engelli kardeşlerimize destek olmak, hizmetlerinde bulunmak her şeyden önce bir gönül işidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”